
סירות חציל ממולאות בשר טחון על טחינה ירוקה | שף מאיר בראל
מרכיבים
4 חצילים בינוניים
1 קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום ( לא חובה) קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
שמן זית
2 כפות פפריקה
כפית כורכום
כפית כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
חוצים את החצילים לאורכם
מרוקנים מעט מבשר החציל הפתוח אך משאירים לפחות עובי של אצבע מבשר החציל על מנת שיהיה מה לאכול…
את הבצל הפלפל והתבלינים שמים במחבת רחבה עם שמן ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון לסיר ומפוררים את הבשר בזמן הכנסתו לסיר על מנת שלא יהיו גושים, ומטגנים כדקה בלבד, המטרה היא לא לבשל עד הסוף את הבשר אלא להכניס בו את הטעמים של התבלינים והבצל בעודם חמים.
ממלאים את סירות החצילים בנדיבות ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה שעליו מעט שמן זית.
עוטפים עם נייר כסף ואופים בחום 150 מעלות למשך 30-40 דקות.
מסירים את הכיסוי ואופים בחום 180 מעלות לעוד 15 דקות.
ניתן לפתוח ביצה מעל הבשר הטחון לקבלת ניראות של חצ'פורי ולאפות עוד 5 דקות לבישול הביצה.
עוד באתר:
מגישים על מצע טחינה ירוקה
שוטפים חופן גדול של עשבים -נענע, פטרזיליה, כוסברה וכו, (לדעת קובי סלע יש להוסיף גם עירית…?!🤷🏽)
מכניסים את העשבים למטחנת מזון ( כמו נינג'ה) עם 3 שיני שום, כוס טחינה גולמית, חצי כוס מים, חצי כוס מיץ לימון מלח ופלפל, וטוחנים עד קבלת מרקם חלק ירוק וטעים.
יוצקים לצלחת הגשה, מעל שמים את החצילים האפויים ואוכלים בהנאה!