
מוקפץ מהיר
שף מאיר בראל
500 גרם חזה עוף או בקר מספר 7 נקי ופרוס לרצועות
2 כפיות סודה לשתיה
ירקות לבחירתכם לא יותר מקילו בסך הכל ( נבטים, בצל, כרוב, פלפלים, פטריות, קישוא, גזר וכו) חתוכים לגפרורים
עוד באתר:
לתיבול
חצי כוס סויה ( המלוחה לא המתוקה)
כף ג'ינג'ר כתוש או יבש
חצי כוס צ'ילי מתוק
חצי כפית שמן שומשום או 3 כפות שומשום
כפית שטוחה צ'ילי גרוס
אופן הכנה
על רצועות הבשר שמים את הסודה לשתיה וחצי כוס מים ומערבבים. מניחים לשעה במקרר. לאחר שעה שוטפים ומייבשים את הרצועות.
מחממים היטב מחבת רחבה או ווק, שמים מעט שמן ומקפיצים את הבשר כשלוש דקות, אין לשים את כל הבשר בבת אחת אלא בכמה פעימות על מנת שהמחבת לא תתקרר ויופרשו נוזלים מהבשר.
לאחר שהבשר הוקפץ מעבירים אותו לכלי נפרד. מקפיצים את הירקות, ראשית את הירקות הקשים ולאחר מכן מוסיפים את הירקות הרכים.
לאחר ההקפצה מוסיפים את הירקות לבשר.
במחבת שמים את מרכיבי הרוטב, ומערבבים. מרתיחים את הרוטב ומייד כשרותח מכניסים את הבשר והירקות למחבת ומערבבים עם הרוטב.
מגישים רותח לצד נודלס, אורז או תוספת שאוהבים.
























