
ראגו בולונז איטלקי
שף מאיר בראל
1 קילו בשר טחון
3 ענפי כרפס
2 בצלים
3 גזרים
4 שיני שום
( סבא שלי היה מוסיף-
1 פלפל אדום
1 בטטה
שורש סלרי)
2 פחיות עגבניות מרוסקות איטלקיות
100 גרם רסק עגבניות איטלקי איכותי
מעט עלי בזיליקום
מלח פלפל וסוכר לאיזון טעמים.
אופן ההכנה
עוד באתר:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ובסיר רחב מטגנים אותם עם חצי כוס שמן זית.
הטיגון חייב להיות עד שהירקות שקופים ויפים ולכן מטגנים בלהבה בינונית.
לאחר 10 דקות של טיגון איטי מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט עם הירקות, מוסיפים את הבשר טחון מפורר היטב על מנת שלא יווצרו גושים, ומטגנים עד שהבשר משנה מעט את צבעו ואין גושים נראים לעין. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואיתן 2 כוסות מים רותחים. מערבבים היטב את הרוטב. ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה סגור עוד 20 דקות. מסירים את המכסה ומגבירים את האש. מצמצמים מעט את הרוטב ומתבלים במלח פלפל מעט סוכר ובזיליקום. טועמים ומשפרים תיבול.
מבשלים פסטה פנה או טליאטלה מאיכות טובה לפי הנחיות היצרן ומגישים את הפסטה עם המון המון רוטב חם טעים ומנחם.