Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

חציל ממולא בבשר עגל ועשבי תיבול

4 מנות

2 כפות שמן חמניות
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג בשר עגל טחון
חצי כוס צנוברים קלויים
שלוש רבעי כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 לימונים כבושים חתוכים לרבעים

בעזרת סכין חדה וקטנה חוצים את החצילונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם כך שיישארו סירות חצילים.
מברישים את סירות החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
חותכים את ליבת החציל לקוביות ומזהיבים במחבת עם מעט שמן חמניות ושמן זית, מסננים את הקוביות מהשמן ושומרים בצד.
בקערה גדולה מערבבים בשר הטלה, הצנוברים, השום, כוסברה, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות.
בעזרת ידיים נקיות מכינים קבבונים אליפסיים מתערובת הבשר וממלאים את סירות החצילים.
במרכז כל תלולית בשר משבצים רבע לימון כבוש.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שמלית הבשר מוכנה.

אוסובוקו

4 מנות
4 נתחי אוסובוקו עגל (250 גרם האחד)
רבע כוס שמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
4 עגבניות רכות, קצוצות דק
בצל גדול, קצוץ דק
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
כפית פפריקה מרוקאית חריפה
כפית פלפל לבן טחון
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית כורכום טחון
כפית סוכר
כוס יין לבן
2 כוסות מרק עוף צח

בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני הצדדים ומעבירים לקערה. (אין צורך להמליח הרבה כי הנתחים מוכשרים)
מוסיפים לסיר את כל הירקות הקצוצים ואת כל התבלינים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את המרק.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 3-4 שעות, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך. מגישים על פירה או אורז לבן.

 

סלמון אפוי עם עשבי תיבול

4 מנות
צרכים:
2 ק"ג נתח פילה סלמון טרי
4 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה של חרדל דיז'ון
שמן זית בתרסיס
עלים משלושה גבעולי תימין
עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מלימון גדול

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות .
מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.
מתבלים בתימין, מרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות.
מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.
צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג.
מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

תיעוד מרגש

הילד שנרצח בפיגוע 'חגג' בר מצווה; חבריו התכנסו בביתו

נתי קאליש
תיעוד דרמטי

מסתערבים פשטו על הקסבה: מחבל חוסל; מבוקש בכיר נלכד

קובי פינקלר
צפו

רכב פלסטיני עף לואדי; יהודים נחלצו לסייע

אבי יעקב
בתפילה, בשמחה ובבטחה

השר פרוש הציג את מתווה הילולת הרשב"י במירון תשפ"ה

נתי קאליש
עצור בחקירה

אסון ימי בחופי אילת: לוי יצחק ז"ל נהרג בהתנגשות סירות

אלי יעקובוביץ
מסין לארה"ב

הקלידן שהסתבך עם ספירת העומר ועורר שיח ברשת

קובי סגל
צפו

עימות בין ראש העיר לבן גביר: "העיר הזאת לא שלך"

אבי יעקב
סמוך לצפת

חשב שהכביש הוא מסלול מרוצים: צפו בתיעוד

אבי יעקב
צפו בתיעוד

פיצוצים ופטריות עשן: שרשרת תקיפות עוצמתית בלבנון

קובי פינקלר
מי תוקע?

קרעי: "בעלי אינטרסים מונעים הסרת המגבלות מ'קול חי'"

אבי יעקב
אלו הממצאים

דיווחים: כך ישראל מעורבת במלחמה בין הודו לפקיסטן

קובי אליה
דקירה ודריסה

פיגועים בצפון השומרון ובהר חברון: פצועים במצב קשה

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

הלוחמים סורקים בית אחר בית; מחבל יצא מפיר סמוך וחוסל

קובי פינקלר
גיבורי כוח

"האש לא עברה את השביל": כך שמרה השמיטה על השדות

שמעון כץ
דברים נוקבים

הרב ראובן אלבז: "נמכרנו! היתה בגידה! זה ייוודע בסוף". צפו

אלי יעקובוביץ
ויקם מלך חדש?

נתניהו מאיים: יציאה לבחירות ומתקפה אישית נגד החרדים

אבי יעקב
אלעד סוערת

ראש העיר זימן את גבאי 'דגל'; מרן הגר"ד אסר להשתתף

שלום שטיין
צפו בשיעור

איפה ההיגיון שלנו: "אתה פוגע בי כל יום; שאנקום בך?"

הרב ברוך רוזנבלום
במורדות החרמון

צפו: כך נראה המתקן שצה"ל הקים בשטח סוריה

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

הפוסק ענה: האם ראוי לבני ישיבות לנסוע לחו"ל?

נתי קאליש