Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

סטייק אנטריקוט צלוי עם רוטב שום, צנובר וטימן

המצרכים
סטייקים של אנטריקוט ­6
גרם כל אחד 250
מלח
פלפל שחור

מצרכים לרוטב (ניתן להכין מראש):
פרוסות חלה או לחם לבן ללא הקרום6
שיני שום כתוש 6
כוס שמן זית 2/3
כוס חומץ אורז או חומץ בן יין לבן1/4
כף עלי טימין קצוצים
גר צנוברים קלויים50
מלח פלפל לבן

אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
משרים את פרוסות החלה במים כ­10 דק' וסוחטים היטב.
מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום והחומץ ומעבדים בפולסים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב (כמו במיונז).
מעבירים לקערה, מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח ופלפל.
מעטרים בצנובר.

צולים את הסטייקים כ­2­3 דק' מכל צד ומגישים עם הרוטב ליד.
הרוטב מתאים להגשה גם עם שיפודי כבש ועוף

כתף טלה ממולאת

המצרכים
נתח כתף טלה מפורק במשקל של 2 – 2.5 ק"ג (בקשו את הנתח למילוי)
שני בצלים יבשים יפים
חצי חבילת פטריות
שתי כוסות אורז – מבושל למחצה
שניים-שלושה ענפי רוזמרין
פטרוליזיה ונענע – שניים-שלושה ענפים מכל אחד
כף וחצי בהרט לקציצות
כפית קינמון
חצי כף פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח
שמן זית

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 250 מעלות
מורחים את הבשר בשמן זית
קוצצים את הבצל ומטגנים לשקיפות; מניחים בצד, להתקרר
מפרידים את העלים של צמחי התבלין, קוצצים אותם יחד עם הפטריות
בקערה מתאימה מערבבים את כל מרכיבי המילוי – כולל התבלינים – ומוסיפים מעט שמן זית
ממלאים את נתח הבשר: מניחים מילוי, גוללים וסוגרים עם חוט משיכה או תופרים בחוט רקמה כהה
את הנתח מניחים בתבנית צליה. ניתן להניח סביבו את שארית המילוי, תפוחי אדמה וגזרים חתוכים
או כל ירקות שורש אחרים, מוברשים בשמן זית, מומלחים ומפולפלים
צולים כ- 20 דקות בתנור החם. מנמיכים את החום ל- 180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לצלות כשעה נוספת
הערה: רצוי להניח קערה עם מים, בתחתית התנור. יש למקם את תבנית הצליה במחצית גובה התנור.

תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות

4 מנות « 10 דק’ הכנה « 10 דק’ בישול

הטעמים העזים של הלימון הכבוש והזיתים עוטפים היטב את הפרגיות. לממד נוסף של טעם אל תהססו להוסיף מעט עראק או פרנו.

המוצרים
500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 בצל חתוך לרצועות
4 עגבניות תמר או אדמוניה חתוכות לאורכן לרבעים
1 או 2 שיני שום כתושות
עלים מ-2 גבעולי תימין (או כף עראק או פרנו)
כוס זיתים מגולענים מזנים וצבעים שונים
2 כפות ממרח לימונים כבושים או לימונים כבושים וקצוצים

אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פרגיות ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בצל ומטגנים 5-3 דקות עד הזהבה.
מוסיפים עגבניות, שום, תימין, זיתים ולימונים כבושים. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהעוף עשוי אך עדיין עסיסי.
מגישים חם עם אורז לבן.











עוד כתבות שיעניינו אותך

לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב