Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

סטייק אנטריקוט צלוי עם רוטב שום, צנובר וטימן

המצרכים
סטייקים של אנטריקוט ­6
גרם כל אחד 250
מלח
פלפל שחור

מצרכים לרוטב (ניתן להכין מראש):
פרוסות חלה או לחם לבן ללא הקרום6
שיני שום כתוש 6
כוס שמן זית 2/3
כוס חומץ אורז או חומץ בן יין לבן1/4
כף עלי טימין קצוצים
גר צנוברים קלויים50
מלח פלפל לבן

אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
משרים את פרוסות החלה במים כ­10 דק' וסוחטים היטב.
מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום והחומץ ומעבדים בפולסים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב (כמו במיונז).
מעבירים לקערה, מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח ופלפל.
מעטרים בצנובר.

צולים את הסטייקים כ­2­3 דק' מכל צד ומגישים עם הרוטב ליד.
הרוטב מתאים להגשה גם עם שיפודי כבש ועוף

כתף טלה ממולאת

המצרכים
נתח כתף טלה מפורק במשקל של 2 – 2.5 ק"ג (בקשו את הנתח למילוי)
שני בצלים יבשים יפים
חצי חבילת פטריות
שתי כוסות אורז – מבושל למחצה
שניים-שלושה ענפי רוזמרין
פטרוליזיה ונענע – שניים-שלושה ענפים מכל אחד
כף וחצי בהרט לקציצות
כפית קינמון
חצי כף פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח
שמן זית

אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 250 מעלות
מורחים את הבשר בשמן זית
קוצצים את הבצל ומטגנים לשקיפות; מניחים בצד, להתקרר
מפרידים את העלים של צמחי התבלין, קוצצים אותם יחד עם הפטריות
בקערה מתאימה מערבבים את כל מרכיבי המילוי – כולל התבלינים – ומוסיפים מעט שמן זית
ממלאים את נתח הבשר: מניחים מילוי, גוללים וסוגרים עם חוט משיכה או תופרים בחוט רקמה כהה
את הנתח מניחים בתבנית צליה. ניתן להניח סביבו את שארית המילוי, תפוחי אדמה וגזרים חתוכים
או כל ירקות שורש אחרים, מוברשים בשמן זית, מומלחים ומפולפלים
צולים כ- 20 דקות בתנור החם. מנמיכים את החום ל- 180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לצלות כשעה נוספת
הערה: רצוי להניח קערה עם מים, בתחתית התנור. יש למקם את תבנית הצליה במחצית גובה התנור.

תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות

4 מנות « 10 דק’ הכנה « 10 דק’ בישול

הטעמים העזים של הלימון הכבוש והזיתים עוטפים היטב את הפרגיות. לממד נוסף של טעם אל תהססו להוסיף מעט עראק או פרנו.

המוצרים
500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 בצל חתוך לרצועות
4 עגבניות תמר או אדמוניה חתוכות לאורכן לרבעים
1 או 2 שיני שום כתושות
עלים מ-2 גבעולי תימין (או כף עראק או פרנו)
כוס זיתים מגולענים מזנים וצבעים שונים
2 כפות ממרח לימונים כבושים או לימונים כבושים וקצוצים

אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פרגיות ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בצל ומטגנים 5-3 דקות עד הזהבה.
מוסיפים עגבניות, שום, תימין, זיתים ולימונים כבושים. מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהעוף עשוי אך עדיין עסיסי.
מגישים חם עם אורז לבן.











עוד כתבות שיעניינו אותך

בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
האבות והמקדש

"אני מבטל את התביעה": רגע לפני הבדיקה המכריעה

הרב נהוראי משה אלביליה
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
צפו

ר' מיילך זועק: "הקב"ה רוצה שנבכה בלילה זה"

הרב אלימלך בידרמן
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
צפו

"בכה תבכה בלילה": הצטרפו לשיחת המשפיע ר' מיילך בידמן

הרב אלימלך בידרמן
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
בית המקדש הראשון

כך נחרב בית המקדש: הצטרפו למסע מרתק בעקבות החורבן

הרב יצחק פנגר
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
מצמרר

רק קורבן אחד: כשהרב פנגר ממרר בבכי

הרב יצחק פנגר
אל תחמיצו

בין אבני המקדש: עדות מהחורבן מכלי ראשון

פנחס בן זיו
געגועים

מרן מתייפח בבכי: "למה החרבת את בית המקדש?"

פנחס בן זיו