Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מרק קישואים ושקדים קר

חומרים

(ל-6–8 מנות)
כף שמן זית
קישואים קטנים (350 גרם) שטופים ופרוסים לטבעות 5–6
מעט מלח ופלפל
פרוסת לחם לבן או חלה עבה
ללא הקרום, סחוטה היטב לאחר השריה של שעתיים במים
חופן עלי נענע שטופים
כף שקדים מולבנים
שן שום קלופה
חצי כפית מלח
2כפות מיץ לימון
שליש כוס מים קרים
4 כפות יוגורט סמיך
8 קוביות קרח
להגשה: פלפל שחור גרוס, עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הקישואים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים בחלק העליון של התנור 10 דקות או עד שהזהיבו יפה. מצננים.
מעבירים למעבד מזון או לבלנדר: קישואים, פרוסת חלה סחוטה, עלי נענע, שקדים, מלח, מיץ לימון, מים ויוגורט — וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.

 

 

קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימונים

המרכיבים

 8 קישואים עגולים

צרור עלי סלרי קצוצים דק

8 שיני שום

300 גרם בורגול גס, שטוף

100 גרם חמוציות מיובשות

בצל גדול פרוס

לבישול:

חצי ליטר מים

 250 מ"ל מיץ רימונים

4  לימונים פרסיים שבורים

לרוטב:

חצי ליטר יוגורט צאן משובח

2 כפות נענע קצוצה

3 כפות שמן זית

 כפית דבש

חצי כפית פלפל חריף קצוץ

מעט מלח

אופן ההכנה:

מסירים מהקישואים את הכיפה או את החלק התחתון, מרוקנים את תוכנם וזורים לתוכם מלח.

למלית: מטגנים את הסלרי והשום 3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עוד 2 דקות עד לתערובת אחידה.

קוצצים את פנים הקישוא, מטגנים יחד עם הבצל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים למלית.

להרכבה: ממלאים את הקישואים. בסיר מחממים מים, מיץ רימונים ולימון פרסי, מתבלים במלח. כאשר התערובת רותחת, מסדרים בצפיפות בפנים את הקישואים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

 

 

עוגת וניל ולימון איטלקית

 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים 3

גביע יוגורט  150 גרם

270  גרם סוכר

140 גרם שמן

90 גרם קורנפלור

גרידה מחצי לימון

כפית מחית וניל

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת, כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה.

מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מוציאים ומניחים את הקצף בצד.

באותה קערה (לא צריך לנקות אותה) שמים את החלמונים והיוגורט ומקציפים לבלילה חלקה.

מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף.

מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור.

מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל.

מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף.

מעבירים לתבנית, אופים 40-55 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה.

מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.

מפזרים אבקת סוכר לתוספת זוהר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

"בכה תבכה בלילה": הצטרפו לשיחת המשפיע ר' מיילך בידמן

הרב אלימלך בידרמן
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
מצמרר

רק קורבן אחד: כשהרב פנגר ממרר בבכי

הרב יצחק פנגר
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
האבות והמקדש

"אני מבטל את התביעה": רגע לפני הבדיקה המכריעה

הרב נהוראי משה אלביליה
בית המקדש הראשון

כך נחרב בית המקדש: הצטרפו למסע מרתק בעקבות החורבן

הרב יצחק פנגר
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
אל תחמיצו

בין אבני המקדש: עדות מהחורבן מכלי ראשון

פנחס בן זיו
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
געגועים

מרן מתייפח בבכי: "למה החרבת את בית המקדש?"

פנחס בן זיו
צפו

ר' מיילך זועק: "הקב"ה רוצה שנבכה בלילה זה"

הרב אלימלך בידרמן
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש