Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מרק קישואים ושקדים קר

חומרים

(ל-6–8 מנות)
כף שמן זית
קישואים קטנים (350 גרם) שטופים ופרוסים לטבעות 5–6
מעט מלח ופלפל
פרוסת לחם לבן או חלה עבה
ללא הקרום, סחוטה היטב לאחר השריה של שעתיים במים
חופן עלי נענע שטופים
כף שקדים מולבנים
שן שום קלופה
חצי כפית מלח
2כפות מיץ לימון
שליש כוס מים קרים
4 כפות יוגורט סמיך
8 קוביות קרח
להגשה: פלפל שחור גרוס, עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הקישואים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים בחלק העליון של התנור 10 דקות או עד שהזהיבו יפה. מצננים.
מעבירים למעבד מזון או לבלנדר: קישואים, פרוסת חלה סחוטה, עלי נענע, שקדים, מלח, מיץ לימון, מים ויוגורט — וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.

 

 

קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימונים

המרכיבים

 8 קישואים עגולים

צרור עלי סלרי קצוצים דק

8 שיני שום

300 גרם בורגול גס, שטוף

100 גרם חמוציות מיובשות

בצל גדול פרוס

לבישול:

חצי ליטר מים

 250 מ"ל מיץ רימונים

4  לימונים פרסיים שבורים

לרוטב:

חצי ליטר יוגורט צאן משובח

2 כפות נענע קצוצה

3 כפות שמן זית

 כפית דבש

חצי כפית פלפל חריף קצוץ

מעט מלח

אופן ההכנה:

מסירים מהקישואים את הכיפה או את החלק התחתון, מרוקנים את תוכנם וזורים לתוכם מלח.

למלית: מטגנים את הסלרי והשום 3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עוד 2 דקות עד לתערובת אחידה.

קוצצים את פנים הקישוא, מטגנים יחד עם הבצל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים למלית.

להרכבה: ממלאים את הקישואים. בסיר מחממים מים, מיץ רימונים ולימון פרסי, מתבלים במלח. כאשר התערובת רותחת, מסדרים בצפיפות בפנים את הקישואים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

 

 

עוגת וניל ולימון איטלקית

 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים 3

גביע יוגורט  150 גרם

270  גרם סוכר

140 גרם שמן

90 גרם קורנפלור

גרידה מחצי לימון

כפית מחית וניל

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת, כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה.

מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מוציאים ומניחים את הקצף בצד.

באותה קערה (לא צריך לנקות אותה) שמים את החלמונים והיוגורט ומקציפים לבלילה חלקה.

מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף.

מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור.

מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל.

מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף.

מעבירים לתבנית, אופים 40-55 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה.

מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.

מפזרים אבקת סוכר לתוספת זוהר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב