Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מרק קישואים ושקדים קר

חומרים

(ל-6–8 מנות)
כף שמן זית
קישואים קטנים (350 גרם) שטופים ופרוסים לטבעות 5–6
מעט מלח ופלפל
פרוסת לחם לבן או חלה עבה
ללא הקרום, סחוטה היטב לאחר השריה של שעתיים במים
חופן עלי נענע שטופים
כף שקדים מולבנים
שן שום קלופה
חצי כפית מלח
2כפות מיץ לימון
שליש כוס מים קרים
4 כפות יוגורט סמיך
8 קוביות קרח
להגשה: פלפל שחור גרוס, עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הקישואים. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים בחלק העליון של התנור 10 דקות או עד שהזהיבו יפה. מצננים.
מעבירים למעבד מזון או לבלנדר: קישואים, פרוסת חלה סחוטה, עלי נענע, שקדים, מלח, מיץ לימון, מים ויוגורט — וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.

 

 

קישואים עגולים ממולאים בבורגול, ברוטב יוגורט ורימונים

המרכיבים

 8 קישואים עגולים

צרור עלי סלרי קצוצים דק

8 שיני שום

300 גרם בורגול גס, שטוף

100 גרם חמוציות מיובשות

בצל גדול פרוס

לבישול:

חצי ליטר מים

 250 מ"ל מיץ רימונים

4  לימונים פרסיים שבורים

לרוטב:

חצי ליטר יוגורט צאן משובח

2 כפות נענע קצוצה

3 כפות שמן זית

 כפית דבש

חצי כפית פלפל חריף קצוץ

מעט מלח

אופן ההכנה:

מסירים מהקישואים את הכיפה או את החלק התחתון, מרוקנים את תוכנם וזורים לתוכם מלח.

למלית: מטגנים את הסלרי והשום 3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עוד 2 דקות עד לתערובת אחידה.

קוצצים את פנים הקישוא, מטגנים יחד עם הבצל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים למלית.

להרכבה: ממלאים את הקישואים. בסיר מחממים מים, מיץ רימונים ולימון פרסי, מתבלים במלח. כאשר התערובת רותחת, מסדרים בצפיפות בפנים את הקישואים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

 

 

עוגת וניל ולימון איטלקית

 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים 3

גביע יוגורט  150 גרם

270  גרם סוכר

140 גרם שמן

90 גרם קורנפלור

גרידה מחצי לימון

כפית מחית וניל

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

משמנים תבנית או מרפדים תבנית בנייר אפיה. אם אתם בוחרים בתבנית עם דוגמא מיוחדת, כדאי לשמן אותה היטב עם מברשת וחמאה רכה ולשים במקרר עד שהבלילה מוכנה.

מקציפים את החלבונים בקערה נקייה לקצף יציב, מוציאים ומניחים את הקצף בצד.

באותה קערה (לא צריך לנקות אותה) שמים את החלמונים והיוגורט ומקציפים לבלילה חלקה.

מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף.

מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הקורנפלור.

מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל.

מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים בשלושה חלקים ונזהרים לא לשבור לגמרי את הקצף.

מעבירים לתבנית, אופים 40-55 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והעוגה משחימה.

מקררים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.

מפזרים אבקת סוכר לתוספת זוהר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

מגרש רכבים בוער

שני מטחי טילים מאיראן לעבר ישראל תוך 40 דקות • תיעוד

אלי יעקובוביץ
צפו

"ברוך פודה ומציל": הרב זרביב עלה על מטען בעזה

פנחס בן זיו
במסיבת עיתונאים

ראה"מ נתניהו: "איראן מתכננת טילים לניו יורק". צפו

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעוד

הרס בכל פינה: כך נראית זירת הפגיעה בבני ברק

פנחס בינדר
להסתכל באומץ

"הטיל שאף מערכת לא מצליחה ליירט": כך נתמודד עם הפחד

הרב אריה אטינגר
תיעוד היסטורי

מחסום הפחד נשבר: תמונת האייתולה עולה בלהבות

שלמה ריזל
ניסים גלויים

מטח מאיראן: פגיעה בבניין ובאוטובוס במרכז; אין נפגעים

פנחס בן זיו
הבינו משהו?

צפו: שגרירנו באו"ם מעביר מסר לאיראנים בפרסית

שלמה ריזל
צפו בתיעוד

250 קוב בטון: המנהרה בה חוסל סינוואר נאטמה

קובי פינקלר
"כמו בטיסה לר' ישעי'ה"

התופעה שצוברת תאוצה: המטוסים ממצרים מלאים בחרדים

נתי קאליש
צפו

"אמא": צילמו באזעקות וספגו פגיעה ישירה

פנחס בן זיו
המצוד נמשך

תיעוד אווירי מלב איראן: עוקב אחר משאית הנשק ומשמיד

קובי פינקלר
תיעודים מהלחימה

לקראת פעולה דרמטית באיראן? "בקרוב תפרצו דרך נוספת"

קובי פינקלר
ראיון ראשון

נתניהו מגלה: התוכנית עצמה נבנתה ב-3 החודשים האחרונים

אלי יעקובוביץ
צפו

תיעוד מאיראן: כך נראה שיגור המטח לישראל

פנחס בן זיו
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
מתקפה נרחבת

טהרן בוערת: תאגיד השידור הותקף מהאוויר; צפו בתיעוד

שלמה ריזל
איך להתפלל במלחמה?

ראש הישיבה בשיחת חיזוק: "זה לא האיראנים, זה הקב"ה"

נתי קאליש
צפו בדברים

פעולות ישראל בעומק איראן: דובר צה"ל מעדכן

קובי פינקלר
צפו בדבריו

רב המשטרה: "תושבי בני ברק סיכנו את חייהם"

גדי פוקס