Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

נאגטס עוף למביאסי

מרכיבים
לכ-40 נאגטס:
ק"ג עוף טחון (חצי קילו פרגיות וחצי קילו חזה)
חצי כפית פטרוזיליה יבשה
גבעול סלרי, מגורר בפומפייה דקה
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
חצי כפית חרדל
חצי כפית פפריקה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות מים
רבע כפית פלפל שחור
כפית וחצי מלח
לבלילה ולטיגון:

קמח כוס וחצי
3 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים את העוף הטחון עם שאר המרכיבים ולשים מעט

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת נאגטס קטנים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מעבירים את התבנית למקפיא לשעה, כדי שהתערובת תתייצב

מכינים קערה עם קמח וקערה עם ביצים טרופות, טובלים את הנאגטס בקמח, בביצים הטרופות ושוב בקמח ומסדרים שוב על נייר האפייה. בשלב הזה אפשר לטגן את נאגטס, או לחלופין להחזיר אותם למקפיא להתייצבות מוחלטת ואז להעביר לשקיות אטומות ולשמור בהקפאה.

אם רוצים להמשיך בהכנה, מטגנים את הנאגטס בשמן עמוק וחם כ-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מעבירים לנייר סופג. מגישים מיד עם קטשופ, מיונז, פלחי לימון או כל מטבל שאוהבים.

ביצייה בנוסח אבולעפיה

מרכיבים (4 מנות):
4 לחמניות עגולות
5 עגבניות גדולות
בצל קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
4 ביצים
גבינת עיזים, מוצרלה, תרד, מנגולד, או תירס – רק אם רוצים

אופן ההכנה:
מכינים מראש סלט עגבניות מבושל: מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.

חולטים את העגבניות ומקלפים. חותכים לקוביות ומוסיפים לתוך המחבת.

מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. את השלב הזה אפשר להכין מראש.

בינתיים, חותכים את הכיפה העליונה של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן. משאירים דופן בעובי של כ-1 ס"מ.

ממלאים את הלחמניות בסלט העגבניות, מעל מפזרים מעט גבינה, ומעל הכל שוברים ביצה.

מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10-15 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה של הביצים)

סופלה שוקולד מהיר ומושלם

קערה אחת, ללא מיקסר ובלי הרבה ביצים
מצרכים (3-4 מנות):
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה / מחמאה
4 כפות גדושות סוכר
2 ביצים
קמצוץ מלח
חצי כוס קמח תופח

למילוי:
3-4 קוביות שוקולד לבן/מריר

אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)

ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם החמאה ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה (מומלץ להשתמש בקערה יחסית גדולה שתכיל את כל החומרים).

מוסיפים סוכר וקמצוץ מלח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים, ביצה שניה ומערבבים.

משמנים כוס/תבנית שקעים ויוצקים את התערובת לגובה שני שליש. מטמינים בכל שקע קוביית שוקולד.

מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, עד שהצדדים אפויים, בפנים נוזלי ומלמעלה יש קרום אפוי (כדאי להשתמש בסטופר שכן אפית יתר תהפוך את הסופלה למרקם עוגתי יבש ולא נוזלי מבפנים).

מגישים מיד.
*ניתן להגיש לצד גלידת וניל, קצפת או תותים/דובדבנים טריים.











עוד כתבות שיעניינו אותך

ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס