אילוסטרציה. אוכל מסעדה אולם אירוע

סלט חגיגי עם רימונים, קינואה, בטטה וסלק

מצרכים:
1/2 1 כוסות קינואה אדומה
2 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2 כפות שמן זית
2 סלקים, מבושלים וקלופים (ניתן להשתמש בסלקים בוואקום)
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ גס
חופן שקדים פרוסים, קלויים
10 עגבניות שרי, חצויות
רימון קטן, מפורק לגרגרים

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

4 כפות רוטב סויה

1 שן שום, כתושה

אופן הכנה:
מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים רותחים, כמו שמכינים פסטה, בערך 15 דקות או עד שהקינואה נפתחה והתרככה מעט. מסננים ומניחים לה להתקרר.
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל בינוני, מניחים בתבנית, מערבבים עם שמן הזית ואופים בתנור שחומם לראש ל-180 מעלות 20 דקות או עד שהתרככו. מוציאים ונותנים לבטטות להתקרר.
חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות בגודל בינוני.
מניחים בנצנת קטנה את קל המצרכים לרוטב, סוגרים ומנערים היטב מספר שניות, עד שמתקבל רוטב אחיד.
שמים בעקרה רחבה את הקינואה עם הסלק, הבטטות, 1/2 מגרגרי הרימון ושאר המצרכים לסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה הגשה ומגישים בעיטור שאר גרגרי הרימון.
.

צלי אנטריקוט ביין

רכיבים (6 מנות):

אנטרקוט 2-2.5 קילו
חצי קילו עצמות מח
שמן זית
מלח גס
כף סילאן
כף חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס גס
6 תפוחי אדמה אדומים, שטופים היטב

למרינדה:

בצל חתוך לקוביות
גבעול סלרי, פרוס
כרשה (בערך 10 ס"מ), פרוסה
6 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס ברנדי (לא חובה)
בקבוק יין אדום יבש
6 גבעולי תימין
3 גבעולי רוזמרין
ענף מרווה
4 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי

לבישול:

15 בצלצלי שאלוט
4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לרצועות גסות
3 ענפי תימין
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים את הבשר ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר ללילה לפחות, ועדיף ל-24 שעות.

מסדרים בתבנית את עצמות המח ובוזקים מעט שמן זית. צולים בתנור במצב גריל על 230 מעלות 10 דקות מכל צד, עד להשחמה.

מוציאים את הבשר מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומנגבים במגבת. מוציאים מהמרינדה את השומים, עלי התימין ועלי הרוזמרין וקוצצים יחדיו. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסילאן, החרדל, 2 כפות שמן זית, כף מלח גס וכף פלפל שחור גרוס גס. מערבבים יחד, שופכים על הבשר ומעסים היטב.

שמים את הבשר בצד לשעתיים (עד שמגיע לטמפרטורת החדר).

מסננים את שאר חומרי המרינדה ושומרים בצד.

פילה דג בשקית קוקי

חומרים:
6 יחידות פילה דג לבן, פרוסות לרוחב
2 ענפי טימין
1/4 כוס עלי אורגנו טריים
2/3 כוס רוטב בסיס לבישול
כוס קוביות דלעת קצוצות דק 1
5 כפות חלב קוקוס
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מכניסים לשקית הקוקי את הדלעת, הטימין והאורגנו בשכבה אחת.
בשכבה שנייה מניחים את הדג ויוצקים את רוטב הבסיס וחלב הקוקוס.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
קושרים את השקית היטב.
אופים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 45 דקות











עוד כתבות שיעניינו אותך

אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי