אילוסטרציה. אוכל מסעדה אולם אירוע

סלט חגיגי עם רימונים, קינואה, בטטה וסלק

מצרכים:
1/2 1 כוסות קינואה אדומה
2 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2 כפות שמן זית
2 סלקים, מבושלים וקלופים (ניתן להשתמש בסלקים בוואקום)
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ גס
חופן שקדים פרוסים, קלויים
10 עגבניות שרי, חצויות
רימון קטן, מפורק לגרגרים

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

4 כפות רוטב סויה

1 שן שום, כתושה

אופן הכנה:
מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים רותחים, כמו שמכינים פסטה, בערך 15 דקות או עד שהקינואה נפתחה והתרככה מעט. מסננים ומניחים לה להתקרר.
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל בינוני, מניחים בתבנית, מערבבים עם שמן הזית ואופים בתנור שחומם לראש ל-180 מעלות 20 דקות או עד שהתרככו. מוציאים ונותנים לבטטות להתקרר.
חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות בגודל בינוני.
מניחים בנצנת קטנה את קל המצרכים לרוטב, סוגרים ומנערים היטב מספר שניות, עד שמתקבל רוטב אחיד.
שמים בעקרה רחבה את הקינואה עם הסלק, הבטטות, 1/2 מגרגרי הרימון ושאר המצרכים לסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה הגשה ומגישים בעיטור שאר גרגרי הרימון.
.

צלי אנטריקוט ביין

רכיבים (6 מנות):

אנטרקוט 2-2.5 קילו
חצי קילו עצמות מח
שמן זית
מלח גס
כף סילאן
כף חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס גס
6 תפוחי אדמה אדומים, שטופים היטב

למרינדה:

בצל חתוך לקוביות
גבעול סלרי, פרוס
כרשה (בערך 10 ס"מ), פרוסה
6 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס ברנדי (לא חובה)
בקבוק יין אדום יבש
6 גבעולי תימין
3 גבעולי רוזמרין
ענף מרווה
4 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי

לבישול:

15 בצלצלי שאלוט
4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לרצועות גסות
3 ענפי תימין
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים את הבשר ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר ללילה לפחות, ועדיף ל-24 שעות.

מסדרים בתבנית את עצמות המח ובוזקים מעט שמן זית. צולים בתנור במצב גריל על 230 מעלות 10 דקות מכל צד, עד להשחמה.

מוציאים את הבשר מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומנגבים במגבת. מוציאים מהמרינדה את השומים, עלי התימין ועלי הרוזמרין וקוצצים יחדיו. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסילאן, החרדל, 2 כפות שמן זית, כף מלח גס וכף פלפל שחור גרוס גס. מערבבים יחד, שופכים על הבשר ומעסים היטב.

שמים את הבשר בצד לשעתיים (עד שמגיע לטמפרטורת החדר).

מסננים את שאר חומרי המרינדה ושומרים בצד.

פילה דג בשקית קוקי

חומרים:
6 יחידות פילה דג לבן, פרוסות לרוחב
2 ענפי טימין
1/4 כוס עלי אורגנו טריים
2/3 כוס רוטב בסיס לבישול
כוס קוביות דלעת קצוצות דק 1
5 כפות חלב קוקוס
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מכניסים לשקית הקוקי את הדלעת, הטימין והאורגנו בשכבה אחת.
בשכבה שנייה מניחים את הדג ויוצקים את רוטב הבסיס וחלב הקוקוס.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
קושרים את השקית היטב.
אופים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 45 דקות











עוד כתבות שיעניינו אותך

עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
מצמרר

רק קורבן אחד: כשהרב פנגר ממרר בבכי

הרב יצחק פנגר
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו

"בכה תבכה בלילה": הצטרפו לשיחת המשפיע ר' מיילך בידמן

הרב אלימלך בידרמן
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
געגועים

מרן מתייפח בבכי: "למה החרבת את בית המקדש?"

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
האבות והמקדש

"אני מבטל את התביעה": רגע לפני הבדיקה המכריעה

הרב נהוראי משה אלביליה
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
צפו

ר' מיילך זועק: "הקב"ה רוצה שנבכה בלילה זה"

הרב אלימלך בידרמן
אל תחמיצו

בין אבני המקדש: עדות מהחורבן מכלי ראשון

פנחס בן זיו
בית המקדש הראשון

כך נחרב בית המקדש: הצטרפו למסע מרתק בעקבות החורבן

הרב יצחק פנגר
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו