למביאסי

פיצה ביתית כמו באיטליה

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500  גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

 

לרוטב העגבניות

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום

חצי כפית סוכר

כפית מלח שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

כפית יבש אורגנו

גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה 300

אופן ההכנה:

 מכינים את הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

אופן הכנת הרוטב:

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את ה בזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

 

 

קיש שקשוקה

כמות: 4 קישים

– 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"

מצרכים לבצק:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

 

מצרכים למילוי:

8 ביצים

ק"ג עגבניות בשלות

10 שיני שום פרוסות דק

פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד) 1

2 כפות כמון

כף סוכר חום

כפית גדושה פלפל שחור

2 כפיות מלח

כ-1/2 כוס שמן

 

אופן הכנה

  • מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  • מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את התבנית.
  • מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
  • מכינים את רוטב השקשוקה: מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.
  • על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. מסביב החלמונים מסדרים בעדינות רוטב שקשוקה (נזהרים שלא לשבור את החלמון).
  • ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב