למביאסי

פיצה ביתית כמו באיטליה

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500  גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

 

לרוטב העגבניות

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום

חצי כפית סוכר

כפית מלח שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

כפית יבש אורגנו

גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה 300

אופן ההכנה:

 מכינים את הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

אופן הכנת הרוטב:

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את ה בזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

 

 

קיש שקשוקה

כמות: 4 קישים

– 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"

מצרכים לבצק:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

 

מצרכים למילוי:

8 ביצים

ק"ג עגבניות בשלות

10 שיני שום פרוסות דק

פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד) 1

2 כפות כמון

כף סוכר חום

כפית גדושה פלפל שחור

2 כפיות מלח

כ-1/2 כוס שמן

 

אופן הכנה

  • מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  • מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את התבנית.
  • מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
  • מכינים את רוטב השקשוקה: מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.
  • על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. מסביב החלמונים מסדרים בעדינות רוטב שקשוקה (נזהרים שלא לשבור את החלמון).
  • ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
האבות והמקדש

"אני מבטל את התביעה": רגע לפני הבדיקה המכריעה

הרב נהוראי משה אלביליה
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
געגועים

מרן מתייפח בבכי: "למה החרבת את בית המקדש?"

פנחס בן זיו
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
צפו

ר' מיילך זועק: "הקב"ה רוצה שנבכה בלילה זה"

הרב אלימלך בידרמן
צפו

"בכה תבכה בלילה": הצטרפו לשיחת המשפיע ר' מיילך בידמן

הרב אלימלך בידרמן
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
אל תחמיצו

בין אבני המקדש: עדות מהחורבן מכלי ראשון

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
מצמרר

רק קורבן אחד: כשהרב פנגר ממרר בבכי

הרב יצחק פנגר
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
בית המקדש הראשון

כך נחרב בית המקדש: הצטרפו למסע מרתק בעקבות החורבן

הרב יצחק פנגר
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק