
מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת.
מצרכים:
1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן
3 כוסות ברוקולי חלוט במים רותחים
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן זית
עוד באתר:
לקראנץ':
4 פרוסות לחם לבן ללא הקרום
2 שיני שום כתושות
50 גר' חמאה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
הכנת הברוקולי:
במחבת עמוקה מטגנים קלות את השום כדקה.
מוסיפים ברוקולי חלוט ומתבלים, מוסיפים את הפסטה מערבבים.
הכנת הקראנץ':
שמים במאסטר סלייסר את מרכיבי הקראנץ' וטוחנים למסת פירורים.
משטחים מעל תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהפירורים מוכנים.
הרכבת המנה:
בכלי מניחים פסטה ומעל מפזרים בנדיבות פירורים קריספיים.
מקשטים בפירורי פרמזאן ועלי מיקרו, בזיליקום או בקצ'וי.