בשרים 3|וורסצה חדר אירוח VIP אוכל|מסעדה אולם טרקלין

מדליוני אנטריקוט בירקות ירוקים

מצרכים

4 סטייקים אנטריקות

2 כוסות אפונה קפואה

2 כוסות ברוקולי קפוא

2 כוסות שעועית ירוקה דקה וארוכה

2 בצלים קצוצים

3-4 שיני שום קצוצות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות רוטב סויה

להגשה 1/2 כוס שומשום קלוי

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את הסטיקים ומטגנים לדרגת מדיום רייר

חותכים לרצועות ומניחים בצד

מטגנים במחבת ווק את הבצלים  והשום

מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה

מטתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את רצועות הסטיקים מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ 3-4 ד'

מפזרים שומשום ומגישים

 

 

רולדת פרגית במלית פרוסות דקות של אנטריקוט

מצרכים

3 פרגיות שלמות עם העור מדוקקות

6 פרוסות דקות של אנטריקוט

2 חב עלי סלק

מלית

300 גר' שווארמה הודו טחון

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

10 פרוסות חזה הודו מעושן

למרינדת אפיה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית גריל עוף

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן

1/3 כוס רוטב סויה

אופן ההכנה

הכנת המלית

מערבבים את העוף הטחון עם הבצל והתבלינים ומניחים בצד לספיגת טעמים

את עלי הסלק חותכים את החלק הלבן ואת החלק הירוק חולטים ל20 שניות במי מלח

את הפרוסות של האנטיקות ממליחים ומפלפלים קלות

הכנת מרינדת האפיה

מערבבים את כל המצרכים למחית חלקה

אם המסה סמיכה מדי יש להוסיף מעט מים

הרכבת המנה

מעל גבי נייר כסף או ניילון נצמד מניחים את הפרגיות כשהן חופפות

מעל מניחים את פרוסות האנטיקות כך שיכסו את הפרגית

מעל מניחים עלי סלק ומעל את הפסטרמה חזה הודו ומעל מורחים את המלית

בעזרת הנייר כסף מגלגלים לאט את כל השכבות לרולדה מגלגלים וסוגרים הייטב בקצוות לסוכריה

מניחים לליל במקפיא

מהמקפיא מבשלים שעה במים רותחים

מוצאים ומקררים

מסירים את נייר הכסף מברישים במרינדה ואופים 30 ד' מכוסה

מסירים את הכיסוי ואופים 10 ד' להשחמה

חותכים לפרוסות כשהרולדה קרה

ניתן לחמם או להגיש בטמפרטורת החדר

 

נתח צלעות ברוטב ברביקיו

מצרכים

1 נתח יפה של צלעות טלה

לבישול

2 גזרים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזליה

4-5 עלי סלרי

1 פלפל ירוק בהיר

4-5 שיני שום

2 בצלים

לרוטב ברביקיו

6-7 בצלים פרוסים

1 כוס קטשופ

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס רוטב סויה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מעושנת

מעט צילי טחון

1 כוס אננס טחון

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה

את הנתח יש לבשל עם ירקות השורש כ 2 1/2

להוציא את הנתח ולהניח בתבנית מרופדת בבצלים

את מצרכי הרוטב יש לרבב לטעום ולתקן תיבול

למרוח את הרוטב על גבי הנתח מכל צדדיו

את שארית המרינדה לפזר על הבצלים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות אפיה של 3 שעות מכוסה

חשוב כל 20 ד' להפוך את הנתח להרטיב אותו עם הרוטב

הנתח נפרס מול האורחים או פרוס ומוגש עם הרוטב שנוצר

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב