
דלעת ערמונים ממולאת באורז ופטריות
חומרים:
עוד באתר:
- 6 דלעות ערמונים קטנות
- 3 כפות שמן זית
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 100 גרם פטריות שמפניון פרוסות
- 200 גרם פטריות פורטובלו פרוסות
- 100 גרם פטריות חורש או יער פרוסות
- חבילה של ערמונים מקולפים בוואקום חתוכים לקוביות
- רבע כוס רוטב סויה אוסם
- 3 כפות צילי מתוק אוסם
- מלח פלפל
- רבע כפית אגוז מוסקט
- כוס אורז
- 2 כוסות מים רותחים
הכנה:
- עוטפים את הדלעות בנייר כסף כל אחת בנפרד.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות. כארבעים דקות.
- בינתיים מכינים האורז. מטגנים בשמן זית בצל. מוסיפים שום.
- מטגנים קצת ואז מוסיפים את סוגי הפטריות והערמונים.
- מטגנים היטב. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. שופכים מעל את הרוטב סויה והצילי.
- מכסים בשתי כוסות מים רותחים. מבשלים הכל כ-3/4 בישול.
- כאשר הדלעות מוכנות. מוציאים מנייר הכסף. מסירים להם את הראש ושומרים בצד.
- מרוקנים בעזרת כפית את תוכן הדלעת והגרעינים. וממלאים בעזרת כפית מהאורז.
- מטפטפים מעל הכל שמן זית. גם על הקליפה של הדלעות.
- מכסים כל דלעת במכסה שהסרנו. מניחים על תבנית ונייר אפיה ואופים ב180 מעלות כעשרים דקות.