בואו נתחיל בעובדות וזהירות, הן קשות למדי לקריאה. אלה החומרים שמרכיבים סופגנייה ממוצעת: קמח, ביצים, שמן, סוכר וריבה. (טוב נו, לפעמים יש בה גם אשל).

הקמח – תורם בעיקר פחמימות חנוכה

ביצים – תורמות חלבון, אך בכמות שבסופגנייה ערכן נמוך ותרומתן בעיקר כולסטרול ושומן.

שמן – תורם שומן.

סוכר / ריבה – תורמים פחמימות פשוטות.

בקיצור: התרומה התזונתית של סופגניות היא קלוריות ותו לא והרבה מהן.

אכלנו בסה"כ סופגנייה אחת ליום, זה כזה נורא?

לא הפתענו אתכם, כמובן. אנחנו יודעים. אבל אולי כן נצליח להפתיע אתכם כשנאמר: אם אתם מאוד אוהבים סופגניות, איכלו סופגנייה, אבל מכל הלב, בחרו סופגנייה איכותית, איכלו אותה טרייה וחמה, נגסו בה לאט לאט והתענגו על כל ביס.

החשק שלכם יבוא על סיפוקו, וכאשר חווית האכילה תהיה חיובית ולא מלווה ברגשות אשם, יש סיכוי טוב שגם הצורך העז לאכול סופגניות נוספות יפחת.

ויש לנו עוד כמה טיפים:

לאפות, לא לטגן: הכינו סופגניות או לביבות אפויות (עוד רגע תקבלו גם מתכון) ונסו להשתמש בקמח מלא, עם מעט שמן.

הוסיפו מרכיבים בריאים: נסו להוסיף ללביבות תפוחי האדמה שלכם גם כמו בצל, קישואים, גזר או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

צמצמו את כמויות השמן במזונות אחרים: במהלך החג, עברו לתרסיס שמן, השתמשו בניירות סופגים והמעיטו בטיגון: העדיפו על פניו בישול, אפייה או אידוי.

הקפידו עוד יותר על שגרה מסודרת: אל תדלגו על ארוחות, אל תקזזו קלוריות ביום שלמחרת.

כיצד ניתן להבריא את הסופגנייה והלביבה?

שימו לב לכמויות: העדיפו לביבה קטנה, מיני סופגנייה או חצי סופגנייה רגילה.

בחרו בקפידה את המילוי: מילוי רגיל של ריבה בסופגנייה שלכם עדיף על פני מילוי שוקולד או ריבת חלב.

יש אנשים שאחרי שהפריזו באכילה ביום קודם, עוברים לתזונת צנע ביום שלמחרת, את ממליצה על זה?

אל תגיעו רעבים להדלקת נרות אצל חברים: במצבי רעב קשה לנו לשלוט על הדחף לאכול, אכלו ארוחת ערב טובה לפני הביקור.

כיצד הפעילות הגופנית יכולה לסייע לנו לאזן את נזקי המאכלים המטוגנים?

יותר פעילות גופנית במהלך החג: כדי לשרוף קלוריות של סופגנייה, צריך לרוץ בקצב מהיר כ-30 דקות או ללכת בקצב בינוני כשעה.

שלבו בתפריט היומי שלכם עוד יותר מים ותה ירוק כדי להגביר את קצב חילוף החומרים.

לביבות תפוחי אדמה אפויות וטעימות:

מצרכים:

שלושה תפוחי אדמה

שלוש כפות שמן ניטרלי

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

חצי כוס קמח

כפית מלח

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים. מבשלים אותם עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את השמן והקמח ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את הבצל הירוק.

יוצרים לביבות (כדאי להרטיב את הידיים לפני כן).

מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוסס במעט שמן. מסדרים את הלביבות בתבנית ומכניסים לתנור החם. הופכים את הלביבות כעבור חצי שעה וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב יפה.

כשהלביבות בתנור, ערבבו יוגורט איכותי מחלב כבשים עם עירית קצוצה, מלח ופלפל לבן.

לטבול ולהנות.











עוד כתבות שיעניינו אותך

פרטים חדשים

מדהים: כך התנהל מאחורי הקלעים מבצע החיסול באיראן

קובי אליה
צפו בתיעוד

הזירה ברחובות: ניצול שואה חולץ מבין ההריסות

קובי פינקלר
מקומם

"באר שבע של הבדואים": התיעוד והמעצר המהיר

אבי יעקב
צפו בדברים

נתניהו בזירת האסון: "תחשבו אם לאיראן היה נשק אטומי"

שלמה ריזל
הוא ולא אחר

צפו: יידל ורדיגר בראיון על האלבום החדש

מנחם טוקר
שידור חוזר

בסמוך למרחב המוגן: רגע של הפוגה ושמחה עם הקול החדש

מערכת הקול החדש
צפו

"אמא": צילמו באזעקות וספגו פגיעה ישירה

פנחס בן זיו
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
כך זה נשמע

כשבצלאל קאהן פרץ לגל השקט בליל שבת

נתי שולמן
היום השלישי

נתניהו: "טהרן בוערת, לא נעצור עד הסרת האיום הגרעיני"

שלמה ריזל
זה לא מפסיק

מטח שני מאיראן בתוך שעות: נפילות נרשמו בדרום ובצפון

קובי פינקלר
צה"ל חושף

המדענים שחוסלו פיתחו את התקן הפיצוץ של פצצת הגרעין

קובי פינקלר
צפו

למרות המחיר: "ישראל הייתה חייבת לעשות זאת"

אבי יעקב
סיכום הלילה הקשה

בני ברק ופתח תקווה: 5 הרוגים במרכז; 3 לכודים בחיפה

פנחס בן זיו
לילה סוער

מטח כבד מאיראן: מספר זירות נפילה; שלושה הרוגים במרכז

פנחס בן זיו
שמחה לאיד

תיעוד דרמטי: אסירים חגגו את ירי הטילים ונענשו

גדי פוקס
אל תנסו את זה

דרמטי: אזרחים תיעדו את נפילת הטיל הקטלנית

גדי פוקס
שיחת חיזוק

הגר"ד לנדו: "לומדי התורה, נזר הבריאה, מקיימי העולם"

נתי קאליש
יש לנו הקלטה

הישר מהקבינט: נתניהו ודרעי בשיחת חיזוק

יוסי חיים
יד קשה

מכוניות תופת והצפות ביוב: טהרן תחת מתקפה מאסיבית

שלמה ריזל