בואו נתחיל בעובדות וזהירות, הן קשות למדי לקריאה. אלה החומרים שמרכיבים סופגנייה ממוצעת: קמח, ביצים, שמן, סוכר וריבה. (טוב נו, לפעמים יש בה גם אשל).

הקמח – תורם בעיקר פחמימות חנוכה

ביצים – תורמות חלבון, אך בכמות שבסופגנייה ערכן נמוך ותרומתן בעיקר כולסטרול ושומן.

שמן – תורם שומן.

סוכר / ריבה – תורמים פחמימות פשוטות.

בקיצור: התרומה התזונתית של סופגניות היא קלוריות ותו לא והרבה מהן.

אכלנו בסה"כ סופגנייה אחת ליום, זה כזה נורא?

לא הפתענו אתכם, כמובן. אנחנו יודעים. אבל אולי כן נצליח להפתיע אתכם כשנאמר: אם אתם מאוד אוהבים סופגניות, איכלו סופגנייה, אבל מכל הלב, בחרו סופגנייה איכותית, איכלו אותה טרייה וחמה, נגסו בה לאט לאט והתענגו על כל ביס.

החשק שלכם יבוא על סיפוקו, וכאשר חווית האכילה תהיה חיובית ולא מלווה ברגשות אשם, יש סיכוי טוב שגם הצורך העז לאכול סופגניות נוספות יפחת.

ויש לנו עוד כמה טיפים:

לאפות, לא לטגן: הכינו סופגניות או לביבות אפויות (עוד רגע תקבלו גם מתכון) ונסו להשתמש בקמח מלא, עם מעט שמן.

הוסיפו מרכיבים בריאים: נסו להוסיף ללביבות תפוחי האדמה שלכם גם כמו בצל, קישואים, גזר או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

צמצמו את כמויות השמן במזונות אחרים: במהלך החג, עברו לתרסיס שמן, השתמשו בניירות סופגים והמעיטו בטיגון: העדיפו על פניו בישול, אפייה או אידוי.

הקפידו עוד יותר על שגרה מסודרת: אל תדלגו על ארוחות, אל תקזזו קלוריות ביום שלמחרת.

כיצד ניתן להבריא את הסופגנייה והלביבה?

שימו לב לכמויות: העדיפו לביבה קטנה, מיני סופגנייה או חצי סופגנייה רגילה.

בחרו בקפידה את המילוי: מילוי רגיל של ריבה בסופגנייה שלכם עדיף על פני מילוי שוקולד או ריבת חלב.

יש אנשים שאחרי שהפריזו באכילה ביום קודם, עוברים לתזונת צנע ביום שלמחרת, את ממליצה על זה?

אל תגיעו רעבים להדלקת נרות אצל חברים: במצבי רעב קשה לנו לשלוט על הדחף לאכול, אכלו ארוחת ערב טובה לפני הביקור.

כיצד הפעילות הגופנית יכולה לסייע לנו לאזן את נזקי המאכלים המטוגנים?

יותר פעילות גופנית במהלך החג: כדי לשרוף קלוריות של סופגנייה, צריך לרוץ בקצב מהיר כ-30 דקות או ללכת בקצב בינוני כשעה.

שלבו בתפריט היומי שלכם עוד יותר מים ותה ירוק כדי להגביר את קצב חילוף החומרים.

לביבות תפוחי אדמה אפויות וטעימות:

מצרכים:

שלושה תפוחי אדמה

שלוש כפות שמן ניטרלי

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

חצי כוס קמח

כפית מלח

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים. מבשלים אותם עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את השמן והקמח ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את הבצל הירוק.

יוצרים לביבות (כדאי להרטיב את הידיים לפני כן).

מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוסס במעט שמן. מסדרים את הלביבות בתבנית ומכניסים לתנור החם. הופכים את הלביבות כעבור חצי שעה וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב יפה.

כשהלביבות בתנור, ערבבו יוגורט איכותי מחלב כבשים עם עירית קצוצה, מלח ופלפל לבן.

לטבול ולהנות.











עוד כתבות שיעניינו אותך

לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
בירכו בפטור

צפו: זה מה שאמר הגר"ד לבחור שנעצר ב'שבעה'

נתי קאליש
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר