בואו נתחיל בעובדות וזהירות, הן קשות למדי לקריאה. אלה החומרים שמרכיבים סופגנייה ממוצעת: קמח, ביצים, שמן, סוכר וריבה. (טוב נו, לפעמים יש בה גם אשל).

הקמח – תורם בעיקר פחמימות חנוכה

ביצים – תורמות חלבון, אך בכמות שבסופגנייה ערכן נמוך ותרומתן בעיקר כולסטרול ושומן.

שמן – תורם שומן.

סוכר / ריבה – תורמים פחמימות פשוטות.

בקיצור: התרומה התזונתית של סופגניות היא קלוריות ותו לא והרבה מהן.

אכלנו בסה"כ סופגנייה אחת ליום, זה כזה נורא?

לא הפתענו אתכם, כמובן. אנחנו יודעים. אבל אולי כן נצליח להפתיע אתכם כשנאמר: אם אתם מאוד אוהבים סופגניות, איכלו סופגנייה, אבל מכל הלב, בחרו סופגנייה איכותית, איכלו אותה טרייה וחמה, נגסו בה לאט לאט והתענגו על כל ביס.

החשק שלכם יבוא על סיפוקו, וכאשר חווית האכילה תהיה חיובית ולא מלווה ברגשות אשם, יש סיכוי טוב שגם הצורך העז לאכול סופגניות נוספות יפחת.

ויש לנו עוד כמה טיפים:

לאפות, לא לטגן: הכינו סופגניות או לביבות אפויות (עוד רגע תקבלו גם מתכון) ונסו להשתמש בקמח מלא, עם מעט שמן.

הוסיפו מרכיבים בריאים: נסו להוסיף ללביבות תפוחי האדמה שלכם גם כמו בצל, קישואים, גזר או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

צמצמו את כמויות השמן במזונות אחרים: במהלך החג, עברו לתרסיס שמן, השתמשו בניירות סופגים והמעיטו בטיגון: העדיפו על פניו בישול, אפייה או אידוי.

הקפידו עוד יותר על שגרה מסודרת: אל תדלגו על ארוחות, אל תקזזו קלוריות ביום שלמחרת.

כיצד ניתן להבריא את הסופגנייה והלביבה?

שימו לב לכמויות: העדיפו לביבה קטנה, מיני סופגנייה או חצי סופגנייה רגילה.

בחרו בקפידה את המילוי: מילוי רגיל של ריבה בסופגנייה שלכם עדיף על פני מילוי שוקולד או ריבת חלב.

יש אנשים שאחרי שהפריזו באכילה ביום קודם, עוברים לתזונת צנע ביום שלמחרת, את ממליצה על זה?

אל תגיעו רעבים להדלקת נרות אצל חברים: במצבי רעב קשה לנו לשלוט על הדחף לאכול, אכלו ארוחת ערב טובה לפני הביקור.

כיצד הפעילות הגופנית יכולה לסייע לנו לאזן את נזקי המאכלים המטוגנים?

יותר פעילות גופנית במהלך החג: כדי לשרוף קלוריות של סופגנייה, צריך לרוץ בקצב מהיר כ-30 דקות או ללכת בקצב בינוני כשעה.

שלבו בתפריט היומי שלכם עוד יותר מים ותה ירוק כדי להגביר את קצב חילוף החומרים.

לביבות תפוחי אדמה אפויות וטעימות:

מצרכים:

שלושה תפוחי אדמה

שלוש כפות שמן ניטרלי

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

חצי כוס קמח

כפית מלח

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים. מבשלים אותם עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את השמן והקמח ומועכים לפירה חלק. מוסיפים את הבצל הירוק.

יוצרים לביבות (כדאי להרטיב את הידיים לפני כן).

מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוסס במעט שמן. מסדרים את הלביבות בתבנית ומכניסים לתנור החם. הופכים את הלביבות כעבור חצי שעה וממשיכים לאפות עד שגם הצד השני מזהיב יפה.

כשהלביבות בתנור, ערבבו יוגורט איכותי מחלב כבשים עם עירית קצוצה, מלח ופלפל לבן.

לטבול ולהנות.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
רוח סערה עושה דברו

רעידת אדמה בלב ים: גל צונאמי מתקרב לחופי ארה"ב ויפן

אבי יעקב
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש