תבשיל אורז ופירות יבשים לצד עוף מקסיקני
מצרכים:
- 2 כוסות אורז
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים קצוצים גס
- 4 שזיפים מיובשים
- 4 משמשים מיובשים
- 50 גרם חמוציות
- רבע כוס מים רותחים
- 6 גזרים חתוכים לרצועות דקות + כף סוכר
- רבע כוס יין אדום מתוק
עוד באתר:
לעוף
מצרכים:
- רבע כוס קטשופ מקסיקני של אוסם
- כף דבש
- שבבי צ'ילי (לא חובה)
- פלפל שחור
- מלח
- 2 כפות פירורית של אסם
- בצל חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
- את הפירות משרים ביין אדום כרבע שעה ומסננים.
- את האורז שוטפים ומבשלים עם כפית מלח במים רותחים 6 דקות ומסננים.
בסיר שטוח שמים את השמן והבצל ומטגנים קלות - לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים והגזר עם הסוכר ומאדים כ 20 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את האורז המסונן ואת המים הרותחים מכסים בנייר אפיה רטוב ומכסה ומבשלים למשך חצי שעה.
- בודקים מדי פעם שיש מעט נוזלים.
- מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והפירורית ומורחים על העוף מכל צדדיו.
- מסדרים את הבצל בתבנית ומעליו העוף המתובל ומפזרים בנדיבות מהפירורית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
הגשה:
מסדרים בצלחת את האורז ומעליו את הגזר והפירות היבשים ולצידו את העוף האפוי.
בתאבון.
ירקות ממולאים
בצל ממולא
מצרכים:
- 4 בצלים גדולים קלופים
- כוס אורז
- כוס עגבניות מרוסקות
- בצל גדול קצוץ ומטוגן
- 3 שיני שום קתוש
- כף נענע יבשה
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- ורבע כוס שמן
- 2 כפות רכז רימונים
לרוטב:
- ליטר מים
- חצי כוס מיץ לימון עם כף סוכר חום
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית מלח
אופן ההכנה:
- חורצים חתך עמוק מצידו האחד של הבצל כמעט עד הסוף ומבשלים 6 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מעברים למי קרח מסננים, מנגבים, ומפרידים את שכבות הבצל.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- מניחים את הבצל על משטח עבודה וממלאים בעזרת כף ומגלגלים תוך כדי הידוק.
- מסדרים את הבצלים בסיר שטוח כשפתח הבצל כלפי מטה.
- מרתיחים את הרוטב ויוצקים על הבצל, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה ולאחר מכן מבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה מאוד (אפשרי על פלטת שבת)
עגבניות ממולאות בקינואה
מצרכים
- 3 עגבניות מוצקות
- 43 כוס קינואה
- 2 כפות שמן קנולה
- מעט מלח
- כף סויה של אסם
- חצי כפית כוסברה יבשה
- בצל אחד מטוגן
- ליבת העגבניות
אופן ההכנה-
- מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזאית
- שוטפים את הקינואה ומסננים ומבשלים במים רותחים 20 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וממלאים את חצאי העגבניות.
- מסדרים במגש ואופים כחצי שעה עד שהעגבניות צליות ויפות.
חצילים ממולאים
מצרכים:
- 2 חצילים גודל בינוני
- 2 בטטות מאודות
- 2 שיני שום
- עלי שמיר טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פירורי פנקו של אסם
- ביצה
- לקישוט: טחינה.
אופן ההכנה:
- חוצים את החצילים לאורכם ובעזרת סכין חותכים שתי וערב ומטגנים על הצד הפתוח.
- מרוקנים את החציל ומרסקים את הפנים ושמים בקערה יחד עם הבטטה.
- מתבלים בשום מלח פלפל שמיר טרי וממלאים את החציל.
- מורחים בביצה ופירורי פנקו את חצאי החציל הממולא ואופים עד להשחמה וריכוך החציל כחצי שעה.
- לבסוף מקשטים בזילוף טחינה מתובלת בלימון ושום.