
סלט קולרבי ותפוחי גראנד עם קשיו:
- 5 קולורבי קטנים
- 3 תפוחי עץ גראנד קשים
- 2 לימונים
- 1 חבילת עלי בייבי או לחילופין עלי רוקט לטעם יותר מיוחד
עוד באתר:
לרוטב:
- כוס תרכיז תפוחי עץ
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1/2 כפית זרעי חרדל
- 1/2 כוס שמן תירס
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מקלפים את הקולרבי ומגרדים על פומפייה גסה
- תפוחים מקלפים ופורסים דק דק כמו גפרורים
- משרים את התפוחים במים עם מיץ משני הלימונים
- בסיר קטן מבשלים את תרכיז התפוחים הכוסברה זרעי החרדל והג'ינג'ר ומביאים לרתיחה
- מסירים מהאש ומקררים .
- לאחר הקירור מכניסים לבלנדר ומוסיפים את 2 סוגי השמן מלח ופלפל
- ומערבבים עד לקבלת נוזל חום כהה
- מסננים את התפוחים
אופן ההגשה:
מניחים על צלחת את עלי הבייבי או הרוקט ועליהם את הקולרבי והתפוחים יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אגוזי קשיו (ניתן להחליף באגוזי מלך)
רביולי במילוי תפוחים
לרוטב:
- כוס חלב או שמנת מתוקה
- 4 כפות חלב מרוכז
- מקל וניל (ניתן להשתמש באחד גם לרוטב וגם למילוי)
- כף סוכר
- 4 כפות פירורי חלבה
מילוי:
- חצי כוס רסק תפוחי עץ איכותי
- מקל וניל חצוי לאורכו
- תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנטנות ( ניתן להמיר בפירות משומרים)
- 2 כפות חלבה מפוררת
להכנת הרביולי:
- 2 כוסות קמח לבן "שטיבל" מספר 1 או קמח רגיל
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 2 כפות שמן זית.
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
להכנת רוטב הוניל והחלב
- בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב המרוכז עם מקל הוניל.
- לאחר חימום קצר, מגרדים עם גב סכין את כל תוכן התרמילים ומוסיפים חזרה לסיר יחד עם התרמילים הריקים
- מוסיפים לסיר את פירורי החלבה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. משליכים את התרמילים הריקים.
- מכינים בן מארי נוסף.
- במיקסר מקציפים את ארבעת החלמונים, יחד עם כף סוכר, במשך 10 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- בזהירות, תוך כדי הקצפה, מוזגים את רוטב השמנת לחלמונים ומשאירים בסיר מעט גרגרי וניל ושמנת.
- מקציפים במשך חצי דקה ומעבירים את תערובת החלמונים והשמנת לבן-מארי.
- עם מקצפת יד מקציפים ללא הפסקה במשך 4 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה.
- מסירים מהאש, מניחים את הקערה על גבי קערה גדולה יותר עם מי-קרח, וממשיכים להקציף עד למרקם רך.
- מעבירים דרך מסננת דקה (חשוב שהתערובת תהיה חלקה מחלמונים קרושים או גושי חלבה קטנים)
- עוטפים בניילון נצמד כך שהוא נוגע בפני הרוטב ושומרים במקרר.
להכנת קרם התפוחים
- מכניסים לסיר, בו נותרו גרגרי וניל וטיפה שמנת, את רסק תפוחי העץ
- על אש בינונית, מצמצמים תוך כדי ערבוב, את רסק התפוחים עד שהופך לקרם סמיך
להכנת הרביולי
- לשים יחד את מרכיבי הבצק ומניחים בצד. מרדדים שליש מכמות הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח (את היתרה שומרים במקרר) עד לעובי 3-4 מילימטר.
- עם כוס דקה בקוטר 5 ס"מ או עם רינג מתכת, חותכים לעיגולים.
- על כל עיגול מורחים חצי כפית קרם תפוחים, מניחים שתי קוביות תפוחים ומפזרים מעט פירורי חלבה.
- סוגרים את העיגול ומקפידים להדק היטב את הקצוות. את הרביולי המוכנים שומרים על מגש מקומח, מכוסה מגבת, על מנת שלא יתייבשו וייסדקו.
- מרתיחים סיר מים גדול עם מעט מלח ומבשלים בו את הרביולי ממשיכים לבשל עוד כדקה כשהרביולי, ועם כף מחוררת מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה צפים
להגשה:
- מוסיפים את הרוטב המוכן מעל לרביולי ומצננים.
- מפזרים מעל פירורי חלבה ומגישים.