
עוגת שמרים פרג אותנטית
מילוי נפלא המסתתר בתור בצק שמרים מעולה במיוחד. המיוחד באופן הרידוד של הבצק, שהוא לעולם לא נשאר עם קצוות יבשים הודות לקיפול המיוחד, אלא כל כולה של העוגה מתקבלת עסיסית ורכה רכה….
עוד באתר:
בצק שמרים ל-3 עוגות (בתבניות אינגלישקייק מס' 3 )
רשימת חומרים לבצק:
- 600 גר' קמח (4 כוסות)
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 80 גר' סוכר (1/3 כוס)
- 2 ביצים מס' 1
- 5 גר' מלח (1 כפית)
- 80 מל' מים (1/3 כוס)
- 25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית / 1/2 קוביה)+ 1/2 שקית "משפר אפייה שימרית"
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מ-1/2 לימון
חומרים למלית פרג:
- 3 כוסות פרג טחון, טרי
- 1 כוס סוכר
- 1 כף דבש
- 1 ורבע כוסות מים
- חצי חב' חמאה או מחמאה
- גרירת לימון מ-1 פרי
- 1 ביצה
- 4 כפות אגוזים קצוצים
- 2 כפות צימוקים
אופן הכנת המלית:
- מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש.
- מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
- נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם "וו הלישה" לשים את כל החומרים במשך- 10 דקות מלבד החמאה והמלח.
- לאחר מכן מוסיפים את החמאה כקוביות עד שהיא מתמזגת בתוך הבצק
- בסוף הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.
- עוטפים בניילון ללילה במקרר ולמחרת עובדים עם הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל אחד למלבן במידות-25X35 בעובי 1 ס"מ .
- מורחים את הפרג על כל הבצק.
- מגלגלים משני צדדים ל-2 גלילים מחוברים מותחים את הקצוות וסוגרים מכל קצה כלפי מעלה.
- מכניסים לתבנית אפיה מאורכת (אינגלישקייק מס' 3 ).
- מברישים בביצה ומתפיחים כשעה.
- אופים ב-170C כ-35 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר.
רוצים לקרוא עוד? מגזין החדש של בופה, עכשיו בחנויות!