EmptyName 23

דודו ביטון החל את דרכו בעולם המטבח במלון רמדה רנסנס בירושלים בהיותו בן 15 בלבד ועבד תחת פיקוחו של השף הידוע אלי פדידה. בגיל 20 עבר למלון שרתון בתל אביב.

בגיל 23 עבר למלון קינג דיוויד שבבירה, שם עבד בתור "סו שף" וניהל גם את המסעדה שבמלון.
ביטון השתתף בתחרויות רבות בעולם, זכה ב-6 מדליות והשתלם במוסדות רבים בעולם.
דודו ביטון הוא שף מיוחד במינו. בכל המנות היוצאות תחת ידו ניכרת החותמת המיוחדת שלו, והן מוקפדות ובעלות פרזנטציה גבוהה, מהיפות ביותר בארץ.
סוג הבישול שלו ייחודי ביותר – הוא מבשל ללא תבלינים כלל! כל הבישול מבוסס על צירים של עוף, בקר וירקות עונתיים וטריים בלבד.
לדבריו, סודו של הבישול הנכון הוא דיוק בטכניקת הבישול, בזמן הבישול ובטמפרטורות הבישול – כל זאת בהתאמה לחומרי הגלם.
דודו ביטון הוא שף במסעדה כשרה, ובמנות שהוא מכין אין שום רמיזה להגבלה כלשהי מבחינת החומרים. להפך. לדבריו, "אוכל כשר מחייב אותנו לבשל נכון". באוכל כשר אין קיצורי דרך ואין אפשרות להשלמת טעמים על ידי שימוש בחומרים לא כשרים.
ביטון מקפיד מאוד על בישול בריא, לא סינטטי ולא מעובד. הוא מבשל את הירקות בישול מהיר, כך שהם שומרים על הערכים התזונתיים שבהם. את רוב הירקות הוא מגיש על קליפתם.
בקינוחים היוצאים מתחת ידיו לא נמצא טיפה אחת של מרגרינה וגם לא תחליפים, כגון שמנת פרווה ואבקות סינטטיות. הוא משתמש בשמן זית איכותי (מזן קורניאקי), בשוקולד איכותי ובפירות טריים בלבד.
דודו מנפץ מיתוס ידוע וטוען שאין חלקים זניחים בבקר, וניתן להשתמש גם בחלקים זולים יותר ובטכניקה נכונה להפוך אותם למעדן.
לדבריו, נתח טרי של נסיכת הנילוס המבושל כראוי אינו נחות מדגים אחרים, יקרים פי כמה.
דודו רואה סיפוק רב באתגר שהעמיד לעצמו – לייצר מנות כשרות למהדרין שאינן נופלות ברמתן ממנות בלתי כשרות. המגבלות רק גורמות לו להיות יצירתי יותר.
הוא רואה את האוכל כאמנות אמתית, ובהחלט ניתן לומר עליו שהוא שף עם נשמה.
את החותמת המיוחדת לו תוכלו לראות בכתבה שלהלן.

המתכון צורך כ5 דקות עבודה – מינימום השקעה ומינימום פרזנטציה

עוף צלוי על מצע מלח-ים אטלנטי לצד ירקות אפויים בבצק-מלח

מרכיבים עבור 4 סועדים:

  • עוף שלם טרי מספר 2
  • 1 סלק בינוני
  • 1 גזר
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 בצלים אדומים
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 בטטה
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 קילו מלח-ים אטלנטי
  • 2 קילו קמח
  • 700 מ"ל מים

 

אופן הכנת העוף:

 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים בתבנית נייר אפייה ומפזרים עליו קילוגרם מלח. מניחים את העוף על המלח ואופים כשעה וחצי.

 

אופן הכנת הבצק לירקות:

 

מערבבים בקערה את הקמח וקילוגרם אחד מלח. מוסיפים לאט-לאט את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
שוטפים את הירקות ומשאירים אותם בשלמותם ובקליפתם. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ירק ליד ירק.
מניחים את הבצק על הירקות, אוטמים לגמרי ואופים בחום של 190 מעלות במשך שעה וחצי.
מוציאים מהתנור, משהים כ-10 דקות, שוברים את הבצק, מוציאים את הירקות ומגישים ליד העוף

רוצים עוד מתכונים? מגזין בופה, עכשיו בחנויות
לרכישת מנוי שנתי – 80 ש"ח בלבד: 072-2341454
bufe_logo



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בתיעוד

מטען החבלה נעטף בדגל ישראל; הכביש נחסם

שמעון כץ
כבישים נחסמו

תיעוד נדיר: ברד כבד בדימונה, הצפות ושטפונות בדרום

אלי יעקובוביץ
רעש אדמה או תקיפה

פיצוץ מסתורי בתחנת כוח באיראן, שריפת ענק. צפו

קובי אליה
עליית מדרגה

בהלה בשכונת היוקרה: טיל לאו נורה לעבר דירה

גדי פוקס
מהי דעתכם?

צפו: פאנל סוער ומרתק במוצ"ש חי - בעד ונגד הטרנדים

מערכת אמס
צפו

עם טיל בליסטי חדש: איראן משגרת איום חריף

אבי יעקב
נבדק מדוע

הטיל לא יורט; דיווחים על פצועים בנתב"ג

קובי פינקלר
צפו

"וואו, איזה בום": תיעוד חדש מרגע פגיעת הטיל

פנחס בן זיו
באישון ליל

תיעוד: איימו להצית שריפות ולבצע פיגועים ונעצרו

קובי פינקלר
הפגנת זעם

הדרוזים משביתים את כבישי הצפון: "נהפוך את כל המדינה"

שמעון כץ
החקירה נמשכת

בכבאות מעריכים: זו הסיבה לפריצת השריפה בהרי ירושלים

שמעון כץ
אזעקות במרכז

בעקבות שיגור מתימן: מיליונים במקלטים; פגיעה בנתב"ג

אבי יעקב
בניגוד לצוואתו

זעם במשפחתו של הגר"מ מאזוז זצ"ל: "זו גניבה מהציבור"

נתי קאליש
בידוד אווירי

פגיעת הטיל בנתב"ג: טיסות בוטלו; מאות תקועים בחו"ל

פנחס בן זיו
הנזק תוקן

צפו: אחרי שחולל - בדמשק שיפצו את הקבר

שמעון כץ
כפיות טובה?

החטוף ששוחרר בעסקה: "ממשלת הרשע בגדה בנו"

גדי פוקס
תיפול עליהם אימתה ופחד

תיעודים דרמטיים: שורת פיצוצים עזים החרידה את איראן

שלמה ריזל
צפו

רפיח הפכה לעיי חורבות: תיעוד מפעילות הכוחות ברצועה

קובי פינקלר
אחד על אחד

ראש הממשלה נתניהו בראיון "זה הדבר שהכי מטריד אותי"

אלי יעקובוביץ
תוך חודש

290 מבוקשים נעצרו, 60 נשקים ומאות אלפי שקלים

קובי פינקלר