ניחוחות שבת

להלן המתכונים שהוצגו בתכנית ניחוחות שבת על ידי השפית מירי זורגר:

אוסובוקו בירקות שורש:
מצרכים:
6 מנות של אוסובוקו
1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות
5-6 גבעולי סלרי קצוצים
3מ כפות פטרוזיליה קצוצה
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 קולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף
3-4 עלי דפנה.

אופן ההכנה:
את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים בסיר בו תבשלי את התבשיל
הוציאי את מנות האוסובוקו לאחר שטוגנו לכלי אחר
הוסיפי אל הסיר את הירקותצ הקצוצים וטגני עד להשחמה קלה
הניחי את מנות האוסובוקו על הירקות
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין הביאי לרתיחה
בשלי כשלוש שעות או עד לצמצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול
הגישי עם פירה

כתף בקר ברוטב פטריות
מצרכים:
1 נתח כתף במשקל של עד 2 ק"ג בטמפרטורת החדר
3 בצלים קצוצים
1 סלסילת פטריות שמפניות
1 סלסילה פטריות פורטבלו
2 שיני שום כתושות
5 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס יין לבן
2 כוסות ציר עוף או מים.

אופן הכנה:
מטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת
באותו הסיר מטגנים את הבצלים ואת שאר הירקות עד להשחמה
מוסיפים את הנתח ומוסיפים כ 3 כוסות ציר עוף
מתבלים במלח פלפל ומבשלים כ 3 שעות מדי פעם הופכים את הנתח
מוציאים את הנתח מהסיר מקררים לילה
פורסים לפרוסות ומכינים את הרוטב
ומוסיפים 2 כפות קמח אל ציר הבישול של הנתח ומביאים לרתיחה ומבשלים עם פרוסות לפני ההגשה

לשון ברוטב בצל ופטריות – כיתתי הדגמה
מצרכים:
1 לשון
לירקות הבישול
1 שורש סלרי
4-5 עלי סלרי
1 בצל
4 שיני שום
3 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
3 גזרים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור.

לרוטב
3-4 בצלים קצוצים
5 שיני שום
2 סלסילות פטריות
2 ליטר ציר בקר או עוף
2-3 כפות קמח טפיוקה או תפוח אדמה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה
ראשית מבשלים את הלשון
לסיר בגודל מתאים מכניסים את הלשון ואת ירקות השורש כשהם חתוכים גס
מתבלים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ 3 שעות
מוציאים את הלשון כשהיא חמה ומקלפים מניחים בצד
מקררים וחותכים לפרוסות באלכסון
מכינים את הרוטב
מטגנים בסיר מתאים בצל עד להשחמה קלה . מוסיפים שום ומטגנים עוד כ 3 ד'
מוסיפים פטריות ומטגנים 5 ד' נוספות תוך כדי ערבוב. מתבלים ומערבבים מוסיפים קמח ומערבבים עד להשחמה קלה
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים את פרוסות הלשון ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מגישים עם פטרוזליה קצוצה

כתף בדובדבנים
מצרכים:
1 נתח כתף במשקל 1 1/2 -2 ק"ג
6 בצלים פרוסים
5-6 שיני שום
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות סילאן
3 כפות סוכר חום
300 גר' דובדבנים קפואים או מצנצנת עם הנוזלים.

אופן ההכנה
מטגנים את הנתח מתובל במלח פלפל לסגירה
מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והסוכר והתבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים
מניחים את הנתח המטוגן ומערבבים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים כשלוש שעות או עד לריכוך
המנה מעולה בהקפאה

אנטריקות בירקות שורש
מצרכים:
6 סטייקים אנטריקוט
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות
3מ כפות פטרוזליה קצוצה
3 גזרים חתןכים לקוביות
2 כולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף
1 כוס יין אדום
3-4 עלי דפנה.

אופן ההכנה
טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה
בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול

צלי אנטריקות במרינדת שום
מצרכים:
1 נתח אנטריקות במשקל של כ 3 ק"ג
למרינדה
2 ראשי שום טריים טחונים
3 כפות פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
2 כוסות ציר בקר או עוף
1 כוס יין לבן
מעט מלח
מעט שמן לטיגון

אופן ההככנה
את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח
את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים
לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקרור
לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים
חהנמיך את האש ולבשל 3 שעות
באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך
לצנן ללילה ולפרוס
להגיש עם רוטב מהצלי

פטה עוף עטוף בחציל
מצרכים:
1 חציל פרוס לאורך
מלח ושמן לטיגון
למלית
שכבה א'
12 ק"ג חזה עוף טחון
1 כוס בצל מטוגן
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
שכבה ב'
3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן
שכבה ג'
12 ק"ג בקר טחון
כוס בצל מטוגן
3-4 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

אופן ההכנה
טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה
הכנת השכבה הראשונה
ערבבי את המצרכים והניחי בצד
הכנת השכבה השניה
קצצי את עלי הסלק
הכנת השכבה השלישית
ערבבי את המצרכין והניחי בצד

הרכבת המנה
רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.
כסי בנייר כסף ועפי כשעה
צנני ואז פרסי והגישי קר

גולש פטריות ופרגיות
מצרכים:
6 מנות פרגית (הירך ללא עצמות)
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 סלסלה פטריות שיטאקי
3 בצלים פרוסים
4-5 שיני שום פרוסות
1-2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כוס ציר עוף או מים.

אופן ההכנה
את מנות הפרגית יש לחתוך לקוביות
את הפטריות יש לשטוף לקצוץ לקוביות קטנות
בסיר יש לטגן את הבצלים עד להשחמה להוסיף את השום הפרוס ולטגן כ 5 ד להוסיף את הפטריות טגנו 5 ד' נוספות ,לאחר מכן הוסיפו את הפרגיות טגנו כ 5 ד תבלו וטגנו 5 ד' נוספות
הוסיפו ציר עוף ובשלו כ שעה וחצי
הוסיפואורז ובשלו חצי שעה נוספת
הגישו חם.

לבריאות!











עוד כתבות שיעניינו אותך

מסר חד וברור

ראש הישיבה בסרטון: "לבוא מרחוק רחוק, במסירות נפש"

אלי יעקובוביץ
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
עדותו המצולמת

כך ניסה השב"כ לגייס את אפי פלדבאום כסוכן

גדי פוקס
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
לקחו בעלות על הצהוב

מטה החטופים דורש 400,000 ש"ח מהישיבה

גדי פוקס
בירכו בפטור

צפו: זה מה שאמר הגר"ד לבחור שנעצר ב'שבעה'

נתי קאליש
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
יוצא דופן

מאזינים לזאנוויל: הרבי שלא תועד מעולם לצד ר' דוב

אליעזר חסיד
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער