ניחוחות שבת

אוסובוקו בירקות שורש

מצרכים:

6 מנות של  אוסובוקו 

1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות

5-6 גבעולי סלרי קצוצים 

3מ כפות פטרוזיליה קצוצה

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 קולרבי חתוכים לקוביות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

500 מ"ל ציר עוף

3-4 עלי דפנה

 אופן ההכנה:

את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים בסיר בו תבשלי את התבשיל, הוציאי את מנות האוסובוקו לאחר שטוגנו לכלי אחר, הוסיפי אל הסיר את הירקות הקצוצים וטגני עד להשחמה קלה, הניחי את מנות האוסובוקו על הירקות, הוסיפי את הציר אל ירקות השורש, הוסיפי יין הביאי לרתיחה, בשלי כשלוש שעות  או עד לצמצום הנוזלים, טעמי ותקני תיבול, הגישי עם פירה.

 

שוק טלה במלית מעושנת

מצרכים:

1 שוק טלה מפולט רק בקטע של הקרע

1 חוט שפגאט 

למלית:

3 בצלים קצוצים דק מטוגנים להשחמה

300 גר' פסטרמה שוורמה קצוצה לקוביות מטוגנת להשחמה

500 גר פסטרמה חזה הודו קצוצה לקוביות ומטוגנת להשחמה

1 צרור פטרוזליה קצוץ

2 ביצים

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

למרינדת הציפוי:

4 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1/2 כוס דבש

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים את המלית למסה סמיכה  אם יבש מדי להוסיף ביצה ואם רטוב מדי להוסיף פירורים, למלא את השוק ולקשור, מערבבים את המרינדה ומצפים את השוק, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כשעה וחצי מכוסה, מסירים כיסוי ונותנים 10 ד' נוספות.

 

לשון ברוטב ערמונים ופטריות

מצרכים:

1 לשון עגל במשקל 1 -1.5

לבישול הלשון:

2 בצל 

1 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

4-5 שיני שום

2 גזרים

2 קרישה

2-3 עלי דפנה

2-3 גרגירי פלפל אנגלי

1-2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

לרוטב:

3 בצלים קצוצים

2 סלסילות פטריות קצוצות

2 כוסות ציר בקר או עוף

2 כוסות ערמונים

אופן ההכנה:

שימי את הלשון ואת ירקות השורש בסיר, כסי במים תבלי ובשלי 3-4 שעות, קלפי את הלשון כשהיא חמה, קררי ופרסי את הלשון, חממי את הציר ובשלי את הערמונים על אש נמוכה עד שמסמיך, טגני בצל עד להשחמה, הוסיפי את הפטריות וטגני עד שמשמנות את הצבע, בתבנית או בסיר הניחי את פרוסות הלשון ומעל את הבצל והפטריות, שפכי מעל את הרוטב ואפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, הגישי חם.

 

כתף אפויה במרינדה

מצרכים:

1 נתח כתף במשקל של כ 1ץ5-2 ק"ג

למרינדה:

1/2 כוס דבש

3 כפות רטב צילי

6 שיני שום כתושות

1/2 כוס חומץ בלסמי

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יין לבן

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף פפריקה מעושנת

1 גבעל טימין

לריפוד התבנית

4 בצלי שאלוט פרוסים

אופן ההכנה:

את מצרכי המרינדה יש לחמם קלות במחבת על אש נמוכה ורתיחה עדינה, לצנן ולעסות את נתח הבקר ברוטב, להשהות לפחות ל- 4 שעות כך שמדי פעם יש להפוך את הנתח במרינדה, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית עם הבצלים ומעל להניח את הנתח ולשפוך את הרוטב הנותר, לאפות חצי שעה ללא כיסוי, להוסיף 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולערבב עם הרוטב לכסות ולאפות שעה נוספת, להסיר את הכיסוי ולתת צליה של 10 ד' נוספות, להגיש חם. 

 

שריר בירקות שורש-בהשראת סימני ליל הסדר

מצרכים:

1 נתח שריר במשקל 1.5

1 ק"ג עצמות מח

2 שורש פטרוזליה קצוץ לקוביות

1 שורש סלרי קצוץ לקוביות

4-5 עלי סלרי קצוצים

4-5 גזרים קצוצים לקוביות

6-7 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

תחילה בסיר עבה מטגנים את חלקי השריר משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצד, מטגנים גם את העצמות, באותו הסיר שמים לטגן את הירקות מלבד הפטרוזיליה עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והעצמות מכסים במים ומתבלים, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 3 שעות על אש נמוכה, מגישים עם פלחי תפוחי אדמה.

 

צלעות טלה בקראסט אגוזים

מצרכים:

8 צלעות טלה

לציפוי:

1/2 כוס חרדל

1/2 כוס סילאן

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

לקראסט:

2 כוסות פיסטוק

1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה

2 כוסות אגוז לוז

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

הכנת הציפוי:

ערבבי את האגוזים עם הבצל והמטוגן ותבלי, הניחי בצד, ערבבי את החרדל הסילאן והשום ותבלי, צפי את הצלעות עם תערובת החרדל וטיבלי בתערובת הקראסט, אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10 ד'.

 

סטייק אנטריקות בפטריות

את המתכון הזה קבלתי מגיסי וגיסתי שהיו גרים בשוויץ, כל פעם שהיינו רוצים לנפוש היינו מוזמנים אליהם ומקבלים אירוח ברמה מאוד גבוהה. את ההבנה שלי בבשר בקר אני חייבת להם, כמו גם את המתכון הזה.

מצרכים:

6 סטיקים  בטמפרטורת החדר

לתיבול

מלח פלפל

לרוטב:

2 סלסלות פטריות

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

3-4 מקלות של סלרי אמריקאי

מלח פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות ציר עוף

אופן ההכנה:

תחילה מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל ומטגנים במחבת חמה מאוד לצריבה משני הצדדים, הכנת הרוטב, מטגנים בצלים עד להשחמה מוסיפים שום פטריות וסלרי קצוץ ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה, מתבלים וטועמים, מתקנים תיבול ומסדרים את הסטייקים התוך הרוטב, מבשלים 30 ד' על אש נמוכה מכוסה, מוציאים את הסטייקים ומצמצמים נוזלים, מגישים סטייק עם רוטב מעל פירה תפו"א.

שבת שלום ובתיאבון!











עוד כתבות שיעניינו אותך

זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
מוצ"ש חי במיוחד

במוצ"ש: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו