לשתי רולדות:
2 חבילות בצק עלים מצונן של "שמרית"
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שקיות ערמונים בוואקום קצוצים גס
3 כפות מחית אגסים (אפשר לוותר)
כוס שקדים פרוסים
קצת קינמון
רבע כפית בהרט (אפשר לוותר)
מעט שמן למריחה
אבקת סוכר להגשה
הכנה:
1 בסיר מבשלים את התפוחים והאגסים עם מחית האגסים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהפירות זהובים, תוך כדי ערבוב מדיי פעם ומורידים מהאש
2 מוסיפים את הערמונים ומתבלים מעט בקינמון ובהרט ומערבבים
3 מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
4 על נייר אפיה פותחים עלה של בצק ובמרכז לרוחב שמים באופן שווה, חצי מכמות מלית הפירות ומפזרים שקדים
5 סוגרים את הכצוות אחד על השני ובעזרת סכין חורצים פסים לרוחב לכל אורך השטורדל ומעבירים לתבנית תנור
6 מברישים במעט שמן את השטרודל ומכניסים לתנור במסילה האמצעית ל30 דקות כשהמאפה משחים מעט
7 מוציאים ומקררים מעט ומפזרים אבקת סוכר להגשה
מגישים חם
עוד באתר:
בתיאבון!