
(בערך 18 יחידות)
החומרים:
לבצק:
1 ק"ג קמח מלא / רגיל
1 קוביית "שמרית"
1/2 כוס סוכר
4 כוסות מים פושרים
1 כוס מי סודה (או כוס נוספת של מים)
1/2 כוס שמן
1 כף גדושה של מלח
להברשה:
1 ביצה / שמן / ביצה + מעט קפה וסוכר
שומשום / קצח/ בצל מטוגן / שום כתוש / זיתים / זעתר או כל דבר אחר.
עוד באתר:
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים את הקמח ומפוררים לתוכה את ה"שמרית", מערבבים ומוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב ומסיפים בהדרגה את המים, סודה, שמן ואח"כ את המלח.
ממשיכים לערבב היטב כמה דקות נוספות ומשאירים להתפיח 20 דקות בלבד.
. הבצק יוצא דליל ודביק!!!
לאחר התפיחה:
מחממים תנור על 180 מעלות, ובינתיים מרפדים את התבניות בנייר אפיה, בעזרת מצקת יוצקים לתבנית עיגולים במרחק מה האחד מהשני, מברישים את הפיתות בעזרת מברשת בביצה או בשמן ומעל מפזרים את מה שרוצים.
מכניסים לתנור החם ואופים מיד עד לקבלת הצבע המתאים. (כ- 10 דקות + _ ).
בהצלחה ובתאבון!
[הפיתות מצוינות בהקפאה].