בא לכם לאכול, לשבוע וליהנות מכל ביס?
הלחמניות האלה, הן מתכון מנצח למי שרוצה משהו משביע, טעים ולא פחות חשוב – זמין; הלחמניות עשויות מבצק 'מזונות' מה שאפ' לא דורש להתיישב וליטול ידיים..
ההכנה פשוטה וקלה, ולעבוד עם הבצק – זו חוויה מושלמת; הבצק פשוט, לא דורש מומחיות כל שהיא, רך ונעים לעבודה.
גם תהליך המילוי קליל, ולמי שלא אוהב מילוי הוא מצוין גם ככה, כמו שהוא..
כמו שאמרנו – מתכון מנצח!
עוד באתר:
חומרים לבצק:
3 ק"ג קמח
3 קוביות שמרים של 'שמרית'
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 מרגרינה
1/2 3 כוסות מים
1/2 3 כוסות מיץ תפוזים
1 ביצה
2 כפיות מלח
החומרים למילוי:
1 קופסא נתחי טונה (גדול)
3 בצל מטוגן
4 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
(אופציה למילוי שונה: גבינה צהובה ובצל מטוגן)
אופן ההכנה:
שימי את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולושי לבצק אחיד (כ-6 דק')
במידת הצורך – הוסיפי מעט מיץ תפוזים להתגבשות יפה של הבצק.
הניחי את הבצק בקערה ותני לו לתפוח כשעה.
המלצה שלי (מבית אמא): הפעילי את סדין החימום, ותני לבצק לנוח שם.. הוא יתפח יופי.
הבצק אמור להכפיל את נפחו.
חלקי את הבצק לכ-60 כדורים.
רדדי כל כדור לעיגול
הניחי כפית מהמילוי וסגרי לכדור מחדש – לחמניה עגולה.
התפיחי עוד רבע שעה
הברישי את הלחמניות בביצה ופזרי מעט שומשום
אפי על חום של 180 עד להזהבה.
בתאבון