מאפה שמרים וגבינות – חני, חיפה
בצק:
1 ק" קמח
1/3 כוס סוכר חום
1 קוביית שמרית
2.5-3 כוסות מים –(לפי הצורך)
2 כפיות מלח
1 ביצה
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
להכניס לקערה את הקמח, שמרים, מים וסוכר וללוש, להוסיף מלח, ביצה ושמן וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
להכניס למקרר ל-שעתיים לפחות, עדיף לילה.
לחלק ל-15 חלקים שווים ולהניח להתפחה נוספת.
מילוי:
1 בצל סגול
1 בצל לבן
4 גבעולי בצל ירוק
5 כפות שמן זית
250 גר' גבינה לבנה 5%
1 חב' גבינה מלוחה מגוררת
מלח, פלפל שחור
אופן הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצלים ולטגן בשמן, לצנן.
להוסיף גבינות מלח ופלפל שחור .
עוד באתר:
לרדד כל חלק למלבן 8ס"מ/25 ס"מ, למלא 2-3 כפות מהמילוי במרכז ולגלגל.
להבריש בביצה/ומים ולפזר שומשום שחור ולבן בנדיבות.
לאפות בחום גבוה 230-250 מעלות כ-15 דקות.
לאחר האפייה להבריש מעט שמן זית מעל המאפים.
להגיש עם גבינות שמנת וליהנות…………….. בתאבון!