
צמת קראנץ במלית אגוזים – יפי, אשדוד
מאז ומתמיד כשאני משתמשת במוצרי שימרית ההצלחה מדברת בעד עצמה, והאפיה נהפכת לחויה גם כאן, כשמוצרי שימרית היו חלק מרכזי בעבודתי הרי התוצאות לפניכם….
המוטו שמלווה אותי בעשיית הבצק: לתת לבצק אהבה והוא מחזיר לך מחמאה!
החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים מחברת "שמרית"
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס מים פושרים
250 גר' חמאה / מרגרינה
גרדת לימון
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
עוד באתר:
החומרים למילוי:
150 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
150 גר' סוכר
1/4 כפית קינמון
גרדת תפוז
5 בסקוויטים טחונים
2 חלבונים
לערבב את כל החומרים .
אופן הכנת הבצק:
ערבבי את השמרים עם כוס מים פושרים .
הכניסי את הקמח ומעליו את יתרת החומרים לקערה.
ערבלי בוו הלישה במהירות נמוכה השהי את הבצק למשך 5 דק'.
החליפי את וו הלישה בגיטרת הלישה, המשיכי לעבד את הבצק עוד 5 דק'. עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה, עטפי את הבצק בניילון נצמד והכניסי למקרר למשך לילה שלם.
אופן ההכנה:
חלקי את הבצק ל-3 חלקים, רדדי מכל חלק עלה מלבני בגודל של כ- 30/20 ס"מ , הניחי במרכז כשליש מהמילוי.,את צידי הבצק חתכי לרצועות אלכסוניות באורך של כ 7 – ס"מ (תמונה 1) . הצליבי את הרצועות מימין לשמאל ומשמאל לימין לסרוגין ( תמונה 2 ). הניחי בתבנית מאורכת ( תמונה 3 ).
מרחי חלמון ביצה, אפי בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, בתום האפיה מרחי את העוגה בריבת משמש מדוללת במעט מים ופזרי ברס אגוזי לוז מקורמלים.