
בוריטו חזה עוף בסגנון ביריה מקסיקני | שף מאיר בראל
המרכיבים
קילו חזה עוף שלם
1 ליטר מים
2 בצלים מקולפים חתוכים על 4
1 גמבה ללא הגרעינים חתוכה לרצועות גסות
חתיכת כרוב לבן ( לא חובה)
5 שיני שום קלופות
פלפל חריף 1 קטן ( לא חובה)
תבלינים:
1 כף אורגנו
1 כף כמון
1 כף פפריקה
כפית צ'ילי גרוס ( לא חובה)
מלח ופלפל
מעט שמן
אופן הכנה
את כלל המרכיבים למעט העוף שמים בסיר ומרתיחים, כשרותח מוסיפים את חזה העוף ומבשלים במכסה סגור על להבה בינונית כ 30 דקות. לאחר 30 דקות מסירים את המכסה ומוציאים את חזה העוף בעזרת מלקחיים.
מניחים על קרש חיתוך בשרי ובעזרת 2 מזלגות מתחילים לפורר את חזה העוף לשערות דקות. במידה וזה חם מידי ניתן להמתין 10 דקות לצינון חזה העוף שעל הקרש.
עוד באתר:
לבינתיים מצמצמים את הרוטב שבסיר, אני אוהב למעוך מעט את הירקות שבסיר זה עוזר לקבל רוטב סמיך ועשיר יותר. כשרוטב הצטמצם והסמיך מחזירים את חזה העוף המפורק לרוטב ומערבבים.
הגשה
פותחים טורטיה גדולה
ממלאים בחזה העוף המפורק והעסיסי, ניתן להוסיף גואקמולי, חסה, עגבניה, בצל וכדומה.
מגלגלים את הטורטיה כמו בלינצ'ס באופן שהיא סגורה מכל הכיוונים. נותנים לחיצה קלה על מנת מעט לשטח את הטורטיה. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים משני צידי הטורטיה, מתקבלת מנת בוריטו נפלאה ומלאה טעמים נהדרים.
ניתן להגיש לצד סלסה ( הנה מתכון מהיר מאד)
לבלנדר מכניסים – 2 עגבניות בשלות, 2 שיני שום, פלפל חריף קטן, שליש כוס שמן, מלח ופלפל, טוחנים כדקה עד שהסלסה משנה צבע לגוון כתום.
בתיאבון ושבוע מבורך
האזינו למתכון המלא מפי השף מאיר בראל בתוכנית 'קוביס' על הבוקר' ב'קול חי' בהגשת קובי סלע: