
הבוקר בתוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי, התארחה רותי זייבאלד, בעלת "מתוקינג", המתמחה במגשי אירוח ומתוקים ממותגים. הדיון התמקד בקינוחים להקפאה לקראת ראש השנה: "בערב החג אנחנו עסוקות בבישולים, אז מי ישקיע בקינוחים? אני מביאה שלושה מתכונים קלים – סיגר מתוק, פאי תפוחים ורולדה שוקולד-רימונים. טיפ חשוב: אחרי שהקינוח מתקרר, עטפו בניילון נצמד ובקופסה, וסמנו 'עוף בתפוחי אדמה' כדי למנוע ריחות דגים מהמקפיא!"
סיגר מתוק: "חמישה מרכיבים – חבילת עלי פילו, כוס קוקוס, כוס טחינה גולמית, כוס סוכר ונוטרינה (או חמאה חלבית, אך אני בחרתי פרווה לחג). פותחים עלה פילו, מקפלים לשתיים, מורחים נוטרינה, ממלאים כף מהתערובת, מגלגלים כמו בלינץ', וחוזרים על 12 יחידות. אופים 20 דקות ב-170 מעלות עם מריחת נוטרינה למעלה לקראנץ'. מחכים שיתקרר – זה מפתה! ביום רגיל מוסיפים אגוזים, אבל בראש השנה נמנעים בגלל גימטריית 'חטא'."
פאי תפוחים: "בצק פריך – 2.5 כוסות קמח, חבילת מרגרינה, חצי כוס סוכר, ביצה, 2 כפות מים קרים וקורט מלח. מעבדים במעבד מזון בפולסים עד גושים, מרדדים בתבנית 24 ס"מ (חצי בצק שומרים במקפיא). מלית – 6 תפוחי גרנד מגורדים, חצי כוס סוכר חום, כפית קינמון, כף מיץ לימון וכף קורנפלור (לצמצום נוזלים). מכסים בגירוד חצי הבצק הנוסף, מורחים ביצה, אופים 40-50 דקות ב-170 מעלות. מגישים חם עם אבקת סוכר וגלידת וניל – נוסטלגיה טהורה! למהירות – משתמשים בבסיס טארט מוכן ואופים 25 דקות."
עוד באתר:
רולדה שוקולד-רימונים: "ארבע ביצים, חצי כוס סוכר, חצי כוס קמח, 2 כפות קקאו וקורט מלח. מקציפים 4-5 דקות, משטחים בתבנית עם נייר אפייה, אופים 11 דקות ב-180 מעלות. טיפ – דקה לפני סיום, הופכים על נייר עם סוכר מפוזר לקילוף קל. מגלגלים עם נייר אפייה ומגבת ל-20 דקות. מלית – חצי כוס מיץ רימונים, רבע כוס סוכר, כפית מיץ לימון, תערובת קורנפלור ומים, 50 גרם מרגרינה למרקם קרמי. מוס שוקולד – 200 מ"ל שמנת צמחית (ריץ' או דומה) עם 200 גרם שוקולד מומס. מורחים קרם רימונים, מוס שוקולד, מגלגלים, מקפיאים בקופסה".
האזינו לדברים המלאים מתוך 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי ב'קול חי':