
לאחר שמונה ימי חגיגות חנוכה רוויי שמן, טיגונים וסופגניות, נראה כי המצפון הקולקטיבי של רבות מאיתנו זקוק למנוחה. בשיחה פתוחה ומרעננת בתוכנית "אשת חיל", אירחה מיכל ירושלמי את השפית אפרת ליבפרוינד ל"שיחת התאוששות" קולינרית, במטרה למצוא את האיזון הנכסף בין הנאה לאכילה נבונה. אני עוד מתאוששת מהמטוגנים, הודתה ליבפרוינד בחיוך, והציעה פתרון שלא רק מרגיע את המצפון אלא גם מעניק חוויית טעם חדשה: המעבר לסלטים יצירתיים שאינם מסתכמים רק במלפפון ועגבנייה, אלא מהווים ארוחה משביעה ומזינה בפני עצמה.
במהלך הריאיון שברה ליבפרוינד את המיתוס לפיו כל סלט הוא בהכרח דיאטטי, והזכירה כי תוספות מטוגנות ורטבים כבדים עלולים להפוך את הקערה הירוקה לפצצה קלורית. כדי להימנע מכך, היא ממליצה על שימוש חכם בחלבונים זמינים כמו גרגירי חומוס מבושלים או קינואה, שמעניקים לסלט נפח וערך תזונתי. טיפ נוסף שחלקו השתיים נוגע להחלפת המיונז המסורתי ביוגורט פרש בסלטים חלביים, מה שיוצר מרקם קרמי וקליל הרבה יותר. השפית הדגישה כי הסוד טמון ברוטב, והמליצה בחום להוסיף מעט נענע קצוצה לתוך הויניגרט כדי להעניק עקצוץ מעניין ואנרגטי לכל ביס.
הבשורה המרכזית של ליבפרוינד לימי החורף היא "סלט העוף הלא שגרתי", המבוסס על ניצול שאריות עוף מבושל או צלוי מהמקרר. הסלט משלב קוביות אבוקדו עשירות עם מלפפונים שעברו טיפול מיוחד: בעזרת כפית קטנה מוציאים את התוך הרך של המלפפון ומשאירים רק את החלק הפריך והקראנצ'י. השפית הציעה לשלב ירוקים קצוצים כמו פטרוזיליה וכוסברה יחד עם אגוזים לבחירה, החל מאגוזי מלך ועד בוטנים מלוחים למעזות. מדובר במנה שאפשר לשמור במקרר עד יומיים, והיא מהווה פתרון מושלם לארוחת צהריים מזינה ומהירה שאינה דורשת הכנות מורכבות.
עוד באתר:
לצד סלט העוף, הציגה השפית את "סלט הקולורבי המנצח", ירק זמין, זול ודל קלוריות שהופך למעדן בחיתוך למקלונים דקים. ניתן לתבל אותו בסגנון קלאסי עם לימון ושמן זית, או לקחת אותו למחוזות אסיאתיים עם סויה, שמן שומשום וג'ינג'ר. הג'ינג'ר זכה למקום של כבוד בשיחה, כאשר ליבפרוינד הפצירה במאזינות להוסיף אותו לא רק לבישול אלא גם לתה החורפי. תוסיפו ג'ינג'ר לכל דבר, זה מאוד בריא, אמרה השפית, והסבירה כי מעבר לטעם האוריינטלי, הוא מסייע רבות לתחושת הערנות ולחילוף החומרים בגוף.
בסיום המפגש הקולינרי, סיכמה מיכל ירושלמי את הדברים כ"חזרה בתשובה במלואה" מהרגלי החג השמנוניים. השתיים סיכמו כי החוכמה היא לא להימנע מהנאות, אלא לדעת לחזור למקורות הבריאים עם כלים חדשים ויצירתיים במטבח. עם רעיונות לסלטים מבוססי ירקות שורש, חלבונים מזינים ורטבים ביתיים קלילים, נראה כי החזרה לשגרה מעולם לא נראתה מעוררת תיאבון יותר. כפי שסיכמה ליבפרוינד בברכת "חורף בריא", האיזון הוא המפתח לשמחה ולבריאות לאורך כל עונות השנה.
האזינו לשיחה המלאה – מתוך 'אשת חיל' – חמישי ב-10:00 – ב'קול חי':
























