Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

בגט צרפתי עם בזיליקום וצנוברים

מרכיבים
600 גרם קמח לבן
מ"ל מים 450
7 גרם שמרים טריים "שמרית"
3/4 כף מלח (14 גרם)
60גרם צנוברים
חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים למעט המלח, לשים במיקסר וו לישה כשלוש דקות.

מוסיפים מלח וממשיכים בלישה במהירות בינונית ארבע דקות נוספות.

מניחים לבצק לתפוח כשעה. מקפלים אותו ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

מחלקים את הבצק ליחידות בגודל הרצוי. אופים 18 דקות בתנור אבן שחומם מראש ל-240 מעלות.

ל-50 גריסיני

מרכיבים
350 גרם קמח
כפית מלח
כפית פלפל שאטה יבש גרוס
5 גרם שמרים (כפית גדושה)
170-180 מ"ל מים פושרים
רבע כוס שמן קנולה
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה
שמים החומרים היבשים במעבד מזון (ניתן לערבב ידנית) ומערבלים.

מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את השמן.

כשהבצק מתאחד מעבירים למשטח מקומח ולשים כ- 3 דקות. מניחים בקערה מקומחת ומכסים בניילון או מגבת, מתפיחים במקום חמים למשך כשעה.

מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש ארוך. מחלקים ליחידות באורך כ- 8 ס"מ. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בתרסיס שמן זית.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות (עד להזהבה יפה).

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת חדר. מעבירים לקופסא אטומה הרמטית, מרופדת בנייר סופג, ניתן לאחסן בהקפאה.

לחם דלעת צלוייה

מרכיבים לככר לחם גדולה
קג' קמח לחם
קג' דלעת יפנית/ תאילנדית/ דלעת ערמונים
שמן זית
3 כפות סוכר חום או סילאן
כף מלח גס
30 גר' שמרים טריים
3 כוכבי אניס כתושים
5 תרמילי הל כתושים
חצי כפית כורכום
חצי ליטר מים קרים
3 כפות שמן גרעיני דלעת/ שמן זית

אופן ההכנה
מנפים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים הטריים.

צולים דלעת עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור שחומם ראש לחום של 250 מעלות, כ- 40 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומצננים. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה.

מפוררים את בשר הדלעת בתוך הקמח. מוסיפים הל, כוכבי אניס, כורכום וסוכר חום. מערבבים היטב ומוסיפים חצי ליטר של מים קרים.

מוסיפים 3 כפות של שמן גרעיני דלעת. לשים 12-13 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך אבל לא דביק מדי.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.

מפזרים קמח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח מעל. מתפיחים עוד כשעה בטמפ' החדר ובמקביל מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

לאחר שתפח חורצים את הלחם עם סכין בתנועות גליות. אופים בתנור עם לחות בטמפ' 220 מעלות 35 דקות. אם אוהבים קרום עבה משאירים אותו ל-5 דקות נוספות בחום של 200-210 מעלות











עוד כתבות שיעניינו אותך

נמנע אסון

תיעוד חריג: נוסע על רכבת משא נתפס תוך 20 דקות

גדי פוקס
כך זה נראה

צפו: הישג משמעותי לאוקראינה בים השחור

שמעון כץ
והיה זה שכרו

תיעוד מרתק: הרב הסביר לאהרן ברק על שאלת ה'בית יוסף'

אלי יעקובוביץ
זה נגמר

הפורץ הסדרתי לפלאפל ולמספרה תועד במצלמות

קובי אליה
שנאה בלתי פוסקת

תקיפה אנטישמית בניו יורק: "שהשואה תקרה שוב"

שמעון כץ
הקשר לפיגוע באוסטרליה

פרוש מזהיר: רדיפת עולם התורה יוצרת נתק עם ניו יורק

אלי יעקובוביץ
עדות מצמררת

חברתה של היימנוט על רגעי האימה: "ניסה למשוך אותי"

שמעון כץ
לקראת תפנית בחוק הגיוס?

האדמו"ר של השמאל מפתיע: "צריך לתת פטור, ללא הגבלה"

אלי יעקובוביץ
מעשה קונדס

תיעוד מסעיר מגן ילדים: בן 18 ירה מרובה אוויר

קובי אליה
צפו בתיעוד

הגר"ד לנדו הגיע לישיבה של הבחור שנעצר: "מחריד מאוד"

נתי קאליש
יעד שאפתני

תוך שעות: הסכום שנאסף לנפגעי הטבח באוסטרליה

אבי יעקב
צפו

תיעוד מטורף: גיבור מזנק על המחבל באוסטרליה

פנחס בן זיו
המלחינים 4

המלחין מגיל 13 שהוביל ל-5-0 בשולחן השופטים

המלחינים
חנוכה בבית הלבן

שלום למר בשיחה עם טוקר, הנשיא טראמפ הפתיע

מנחם טוקר
המפכ"ל התערב

אחרי שנתיים ללא פתרון: חקירת היעלמות הילדה משנה כיוון

אלי יעקובוביץ
חיזוק קופת המדינה

ישראל ומצרים חתמו על עסקה ענקית - 58 מיליארד ש"ח

שלמה ריזל
האודישן המלא

"חלקים" • המלחין חשף את שמו האמיתי בשידור חי

המלחינים
המלחינים 4

האודישן הפשוט שהצית ויכוח פילוסופי בשולחן • צפו

המלחינים
צפו

"אנחנו מנצחים": נתניהו בהדלקת נר חנוכה בכותל

שלמה ריזל
הוגש כתב אישום

תיעוד: החשוד פורץ למשרדים וגונב אלפי שקלים

קובי אליה