Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

בגט צרפתי עם בזיליקום וצנוברים

מרכיבים
600 גרם קמח לבן
מ"ל מים 450
7 גרם שמרים טריים "שמרית"
3/4 כף מלח (14 גרם)
60גרם צנוברים
חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים למעט המלח, לשים במיקסר וו לישה כשלוש דקות.

מוסיפים מלח וממשיכים בלישה במהירות בינונית ארבע דקות נוספות.

מניחים לבצק לתפוח כשעה. מקפלים אותו ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

מחלקים את הבצק ליחידות בגודל הרצוי. אופים 18 דקות בתנור אבן שחומם מראש ל-240 מעלות.

ל-50 גריסיני

מרכיבים
350 גרם קמח
כפית מלח
כפית פלפל שאטה יבש גרוס
5 גרם שמרים (כפית גדושה)
170-180 מ"ל מים פושרים
רבע כוס שמן קנולה
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה
שמים החומרים היבשים במעבד מזון (ניתן לערבב ידנית) ומערבלים.

מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את השמן.

כשהבצק מתאחד מעבירים למשטח מקומח ולשים כ- 3 דקות. מניחים בקערה מקומחת ומכסים בניילון או מגבת, מתפיחים במקום חמים למשך כשעה.

מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש ארוך. מחלקים ליחידות באורך כ- 8 ס"מ. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בתרסיס שמן זית.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות (עד להזהבה יפה).

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת חדר. מעבירים לקופסא אטומה הרמטית, מרופדת בנייר סופג, ניתן לאחסן בהקפאה.

לחם דלעת צלוייה

מרכיבים לככר לחם גדולה
קג' קמח לחם
קג' דלעת יפנית/ תאילנדית/ דלעת ערמונים
שמן זית
3 כפות סוכר חום או סילאן
כף מלח גס
30 גר' שמרים טריים
3 כוכבי אניס כתושים
5 תרמילי הל כתושים
חצי כפית כורכום
חצי ליטר מים קרים
3 כפות שמן גרעיני דלעת/ שמן זית

אופן ההכנה
מנפים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים הטריים.

צולים דלעת עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור שחומם ראש לחום של 250 מעלות, כ- 40 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומצננים. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה.

מפוררים את בשר הדלעת בתוך הקמח. מוסיפים הל, כוכבי אניס, כורכום וסוכר חום. מערבבים היטב ומוסיפים חצי ליטר של מים קרים.

מוסיפים 3 כפות של שמן גרעיני דלעת. לשים 12-13 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך אבל לא דביק מדי.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.

מפזרים קמח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח מעל. מתפיחים עוד כשעה בטמפ' החדר ובמקביל מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

לאחר שתפח חורצים את הלחם עם סכין בתנועות גליות. אופים בתנור עם לחות בטמפ' 220 מעלות 35 דקות. אם אוהבים קרום עבה משאירים אותו ל-5 דקות נוספות בחום של 200-210 מעלות











עוד כתבות שיעניינו אותך

זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד