Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מרק דובדבנים הונגרי

חומרים (6 מנות)
500 גרם דובדבנים טריים (או 1 צנצנת של כ-700 גרם דובדבנים משומרים מגולענים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס יין לבן
1/4 כוס מיץ לימון
2 גביעים שמנת חמוצה עשירה, או 3 גביעי קרם פרש

אופן ההכנה
1. אם משתמשים בדובדבנים טריים מגלענים אותם, מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את היין ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהדובדבנים מתרככים, 15-10 דקות. מצננים מעט (אם משתמשים בדובדבנים משומרים אין צורך לבשל אותם. משתמשים ב-1/4 כוס סוכר בתוספת נוזלי השימורים במקום בחלק מהמים).
2. מעבירים את המרק למעבד מזון או ממחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לתוך קערה. מוסיפים את השמנת, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם יש צורך. מכסים ומצננים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
3. מוזגים את המרק לצלחות הגשה מצוננות או למגס (כלי מרכזי למרק) המונח על קוביות קרח. אפשר לקשט בשמנת.

שניצל עגל ממולא בפטריות

מצרכים:
ל-4 מנות
4נתחי חזה עגל

למילוי הפטריות:
100 מ"ל שמן זית
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
100 גר' פטריות שמפניון
20 גר' תערובת פטריות מיובשות (מושרות במים) (פורצ'יני, מוריל
20 גר' פטרוזיליה קצוצה
ענף טימין
מלח
פלפל שחור
פלפל לבן טחון טרי
קורט אגוז מוסקט
100 גר' פירורי לחם
כפית חרדל חלק מאיכות טובה

אופן הכנה:
מילוי הפטריות: מאדים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים את פטריות השמפיניון ואחר כך את הפטריות המיובשות שהושרו, מטגנים עד הזהבה. מוסיפים פטרוזיליה ועלי טימין מענף אחד, מתבלים במלח, פלפל לבן טחון טרי, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מכבים את האש ומוסיפים כפית חרדל חלק ואת פירורי הלחם שיעזרו לקשור את התערובת.

משטחים את נתחי העגל, במרכז כל נתח מניחים שתי כפות מהמלית ומקפלים לשניים, חותכים את שולי הבשר להענקת מראה אחיד לשניצלים.

בצלחת עמוקה טורפים 2 ביצים מעט מים וכפית חרדל. מקמחים את השניצלים, מעבירים אותם לתערובת הביצים הטרופות ולבסוף מצפים בפירורי הלחם מכל הכיוונים. מטגנים את השניצלים בשמן לא חם מדי כ-2-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם לימון ופטרוזיליה קצוצה.

תפוחי אדמה בפפריקה

מצרכים (ל-4 מנות):
ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
2 כפות שמן
פלפל חתוך לקוביות
עגבנייה חתוכה לקוביות
רבע ק"ג קבנוס פרוס לעיגולים ו/או 2 נקניקיות פרוסות לעיגולים
כף שטוחה פפריקה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מזהיבים בסיר את הבצל בשמן. מסירים מעל האש ומתבלים בפפריקה.
2. מוסיפים לסיר מעט מים, פלפל, עגבנייה ומלח, לפי הטעם, ומאדים על אש קטנה במשך כחצי שעה תוך הוספת מים לפי הצורך.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים במים, ומבשלים תחת מכסה עד שהם מתרככים.
4. מוסיפים את הנקניקים, ומבשלים עוד כחמש דקות.
כשמוסיפים לסיר את הפלפל והעגבנייה ניתן לתבל בקמצוץ גרעיני קימל ו/או שיני שום כתושות לפי הטעם..











עוד כתבות שיעניינו אותך

התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר