
חנוכה מתקרב, וניחוח הטיגון מתפשט באוויר, אמנם כולם יודעים להכין סופגניות אבל את סוד הכנת החטיף המטוגן הפופולרי המגיע מצפון אפריקה לא הכול יודעים לפצח.
כדי לפרסם את הנס ולשמח את בני הבית, הנה מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכנים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי, בעצם.
בימי החנוכה יוגשו לביבות הספינג' כחלק מהתפריט השוטף במסעדה, אימו של שף מסעדת סומסה מכניסה אותנו אל מטבחה הפרטי ומציגה: כך תכינו אותם נכון.
עוד באתר:
חומרים:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גר' שמרים/ לחילופין קובייה אחת.
- 3.5 – 4 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים ביחד
- מכניסים לתוך שקית ניילון לחצי שעה עד שעה.
- ליצור עיגולים עם חור באמצע (כמו גלגל ים)
- להכניס לתוך שמן עמוק ורותח
- מיד אח"כ מעבירים לקערה עם סוכר