
מאת: השף יוחנן למביאסי, מתוך פינת המתכונים "הסודות של השף יוחנן".
זמן עבודה: 5 דק' רמת קושי: קל כשרות: פרווה כמות: 4 מנות
מצרכים:
עוד באתר:
1 כף שמן זית
350 גר' פטריות חתוכות
100 גר' קינואה
1 ליטר מרק ירקות חם (אפשר מ1-2 כפות אבקה)
175 גר' אורז ריזוטו
חופן טימין
לריזוטו חלבי: גבינת פרמז'ן מגוררת
האזינו לשף יוחנן מסביר בפינתו על אופן הכנת המתכון:
אופן ההכנה:
לחמם שמן בסיר ולטגן את הפטריות 2-3 דק', מוסיפים את הקינואה ומערבבים עוד כדקה.
מנמיכים את האש ושופכים את ליטר הציר מרק כשהוא חם.
מוסיפים את הריזוטו ומערבבים לאט לאט.
מכסים את הסיר ומבשלים 5 דק', מוציאים את המכסה ומערבבים. מבשלים עד שהאורז מוכן.
טיפ: אפשר לחלק את הציר ל3 שלישים, מבשלים את הריזוטו עם השליש הראשון של הציר, אחרי שהוא נספג מוסיפים עוד שליש, מערבבים ומוסיפים את השליש האחרון.