למביאסי

 בשר ברוטב פטריות מרהיב

1 יחידת בשר מספר 5 רצוי טרי חתוך לקוביות בגודל של 1 ס"מ

200 גרם בצלי שאלוט מקולפים

חבילת פטריות שמפיניון

חבילת פטריות פורטובלו

7 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים

חצי בקבוק יין

מלח , לפי הטעם

כפית פלפל שחור גרוס

2 גבעולי טימין טרי

אופן ההכנה:

מטגנים אל הבשר עד להשחמה. מוזגים את היין עד לאידוי כמעט מלא, מכסים במים מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים.

יש לבצע כיפוי מידי פעם – כדי להוציא ולנקות את הקצף שיוצא מהבשר.

מוסיפים את שאר המרכיבים לחצי שעה נוספת על אש גבוהה, עד לקבלת מרקם של רוטב.

פשטידת תפוחי אדמה ספרדית

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

חצי כוס שמן לטיגון ראשוני של תפוחי האדמה והבצלים

4 ביצים

 כפית מלח

 חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן לטיגון הפשטידה

אופן ההכנה

מחממים במחבת 1/2 כוס שמן, ומוסיפים את תפוחי האדמה והבצלים. מטגנים, כשמדי פעם הופכים בזהירות את המרכיבים שבמחבת, עד שאפשר לנעוץ מזלג בקוביות תפוחי האדמה. מקפידים שתפוחי האדמה והבצל לא יזהיבו. מורידים מהאש.

מקציפים את הביצים במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.

מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה, ומוסיפים להם את קצף הביצים, המלח והפלפל. מערבבים בעדינות.

מחממים במחבת 1/2 כוס שמן. יוצקים את תערובת הפשטידה למחבת ומנמיכים את הלהבה. מטגנים עד שתחתית הפשטידה ודפנותיה מזהיבות היטב.

הופכים את הפשטידה על גבי צלחת, ואז הופכים שוב על צלחת נוספת. מניחים את המחבת במהופך על הצלחת והופכים, כך שהפשטידה חוזרת למחבת כשצדה שפנה קודם כלפי מטה פונה כעת כלפי מעלה.

מטגנים עד שגם צדה התחתון של הפשטידה מזהיב היטב.

מצות בציפוי שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמוציות

מצרכים:

כוס וחצי (230 גרם) שוקולד מריר קצוץ/ שוקולד צ'יפס

3/4 כוס חמוציות מיובשות

גרידת תפוז

3/4 חפיסה (60 גרם) שוקולד לבן

5 מצות

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 15-20 שניות, עד שהשוקולד כמעט נמס (צריך להיזהר לא לחמם יתר על המידה אחרת הוא נשרף). מוציאים ומערבבים.

באותו אופן, ממיסים את השוקולד הלבן.

מצפים את המצות בשוקולד המריר המומס (רק על צד אחד). מקשטים עם חמוציות וגרידת תפוז. באמצעות מזלג (או כל כלי אחר מתאים), טובלים בשוקולד הלבן ו"מקשקשים" על גבי המצה.

מכניסים להקפאה עד שהשוקולד מתקשה (לפחות 45 דקות). מוציאים, שוברים לחתיכות ומגישים.











עוד כתבות שיעניינו אותך

תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ