
מצרכים
-
1 עוף שלם במשקל 1400-1600
למלית
-
2 קרישה קצוצה ללא החלק הירוק
-
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
-
6 עלי סלק קצוצים ללא החלק הלבן
-
1 בצל קצוץ
-
100 גר' קוביות פסטרמה שווארמה מטוגנות
-
1 כוס ח"פ של גרגירי רימון
-
1 כוס פטרוזליה קצוצה
-
2 כוסות פירורי לחם
-
1/2 כוס קמח מצה
-
1/3 כוס שמן
-
2 ביצים
עוד באתר:
למרינדת הציפוי
-
3 שיני שום כתושות
-
1 כוס יין לבן
-
1/2 כוס שמן
-
1/2 כוס דבש
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
מלח פלפל שחור גרוס טרי
-
2 כפיות פפריקה מעושנת
-
2 כפיות פתיתי פלפל אדום מיובש
-
1 בצל קצוץ דק
לתוספת
-
1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים בקליפה חתוכים ל2 ומתובלים במלח ופלפל
אופן ההכנה
תחילה מכינים את מרינדת הציפוי
-
בסיר טפלון מעט עמוק מטגנים תחילה את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
-
מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
-
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
-
מצננים.
הכנת המלית
-
מטגנים בצל עד לשקיפות ומוסיפים את הקרישה.
-
ממשיכים לטגן עד שמשחים
-
מוסיפים עלי סלק ומטגנים עוד קצת
-
מוסיפים אל המחבת את שאר המצרכים ומערבבים למסה דביקה אך יציבה למילוי
-
אם המסה מדי דלילה יש להוסיף קמח מצה
-
לטעום ולתקן תיבול
-
עם מברשת, לתבל את פנים העוף במרינדה שבישלנו למלא את העוף ולקשור אותו עם חוט שפגט לסגירה מושלמת
-
לתבל את העוף מבחוץ היטב להניח את העוף בתבנית מרופדת בחצאי תפוחי אדמה זעירים שתובלו ואת הרוטב שנשאר לשפוך מעל
-
לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ולאפות שעה ו20 דקות מכוסה
-
להסיר את הכיסוי ולאפות חצי שעה נוספת