
החומרים
לאגסים
- 6 אגסים קשים, רצוי חומים
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 100 גר' סוכר
- קליפת לימון מחצי לימון צהוב
- 1 מקל קינמון
- 2 שיני ציפורן
- אגוז מוסקט מגורר
- 6 ריבועי בצק עלים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ
עוד באתר:
למילוי
- 3 כפות צימוקים
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים גס
- 1 כפית דבש
- 2 כפות צנוברים
אופן ההכנה
- לקלף את האגסים ולהניח בסיר בשכבה אחת.
- לכסות את האגסים ביין ולהוסיף לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן, אגוז מוסקט והסוכר.
- לכסות את הסיר ולבשל במשך כ- 40 דקות על אש בינונית
- להסיר את המכסה ולבשל במשך 10 דקות נוספות.
- להוציא את האגסים מהסיר, להגביר את האש ולבשל עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
- להניח להתקרר.
- מסירים את חלקם התחתון של האגסים ובעזרת כף פריזיין להוציא מלמטה מעט מן התוך של האגסים.
- קוצצים את תוך האגסים שהוצאנו , לערבב יחד עם חומרי המילוי ולמלא את האגסים.
- להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה את ריבועי בצק העלים ועל כל אחד מהם להניח אגס.
- לאפות בחום 180 מעלות במשך כ – 15 דקות.
- להוציא מהתנור ולשפוך מעל מן הרוטב שנשאר אחרי צמצום היין ומגישים חם.
אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.