בצק אחד 3 מליות – בצק פילו במליות שונות – טובי קוריץ ואסתי אייזנשטיין

בצק פילו:

המצרכים:

4 כוסות קמח

1 כפית מלח

⅓1 כוס מים פושרים

¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

בצק הפילו:

מערבבים בקערה את המלח עם הקמח.
מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב למשך כ- 10 -15 דקות (אפשר במיקסר).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים אותו למשך כשעה בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים וליצור מהם כדורים קטנים.
בכל פעם לוקחים כדור אחד ומכסים במגבת את שאר הכדורים, כדי שהבצק לא יתייבש.
יוצרים מכדור הבצק קובייה.
מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הקובייה לעלה בגודל של 15 X 15ס"מ.
מקמחים שוב את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. יש להקפיד לאחוז את הבצק משני צדדיו.
פורסים שוב את הבצק, הפעם על צדו השני, על גבי המשטח המקומח. ומרדדים שוב.
גודל הבצק משוער אמור להיות של 30X  25 ס"מ.
מקמחים שוב את המשטח, ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. מותחים אותו עד שהוא הופך להיות דק כעלה ומגיע לגודל משוער של   35 X 45 ס"מ.
כשהעלה מוכן, רצוי לייבש אותו מעל סדין דק.

מתכון-טרה-1-1024x768

קעריות קרם פטיסייר עם פירות יער:

מלית קרם פטיסייר –

1 כוס חלב טרה

1/3 כוס סוכר

1/2 מקל וניל

2 כפות קורנפלור

1 ביצה

150 גרם גבינת קרם שמנת  טרה

2 כפות  אבקת סוכר

1 כפית  גרידת לימון

פירות יער לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר וסוכר הווניל (או תוכן מקל הווניל).
את 1/4 כוס החלב שנותרה טורפים ביחד עם הקורנפלור והביצה בקערה נפרדת.
מאחדים את שתי התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה. מערבבים את הקרם על אש נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך כמו דייסה.
מסירים מהאש ומצננים את הקרם לחלוטין.
מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר וגרידת הלימון.
לאחר שהקרם התקרר ניתן להוסיף את תערובת הגבינה, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מכינים מהבצק קעריות וממלאים את הקעריות בקרם הפטיסייר, ומפזרים מעל פירות יער.
אופים על חום של 150 מעלות למשך כחצי שעה.

מלית ריבת אננס וגבינות:

המצרכים:

ריבת אננס

1 גבינת טוב טעם של טרה

1 גבינה צפתית של טרה מגורדת

לריבת אננס:

1  אננס טרי שלם חתוך לקוביות קטנות

1 כוס סוכר

2שקיות סוכר וניל

1 פחית של קרם קוקוס

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

ריבת אננס:

מרתיחים את כל רכיבי הריבה ומניחים על אש קטנה מאוד למשך כשעה וחצי – שעתיים
טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם שיש בו גושים.
מלית אננס וגבינות:

מורחים כף ריבה על הבצק, כף של גבינת טוב טעם ומגרדים מעל גבינה צפתית,
מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 ואופים למשך כ- 20 דקות.
מלית פלפלים קלויים וגבינות:

המצרכים:

1 קרם גבינה עם פלפלים של טרה

1 גבינה צפתית של טרה

פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

מורחים על עלה הפילו גבינה עם פלפלים.
מפזרים גבינה צפתית מגורדת, ומניחים מעל פלפל קלוי.
מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ולמשך 20 דקות.











עוד כתבות שיעניינו אותך

מסר חד וברור

ראש הישיבה בסרטון: "לבוא מרחוק רחוק, במסירות נפש"

אלי יעקובוביץ
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
בירכו בפטור

צפו: זה מה שאמר הגר"ד לבחור שנעצר ב'שבעה'

נתי קאליש
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
עדותו המצולמת

כך ניסה השב"כ לגייס את אפי פלדבאום כסוכן

גדי פוקס
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן