cheese_ball|Digital Camera

מאת: קרן אברהם

מצרכים:
3 כוסות קמח
גביע שמנת 27% 'תנובה'
גביע גבינת נפוליאון טבעית (לאוהבי הטעמים, ניתן להמיר בגבינת נפוליאון עם שום-שמיר או עם זיתים)
150 גר' חמאה קרה 'תנובה' חתוכה לקוביות
מעט פפריקה גרוסה או מעט צ'ילי
מעט פלפל שחור גרוס
ניתן גם להוסיף מעט עשבי תיבול מיובשים כגון טימין, אורגנו, רוזמרין קצוץ דק ועוד.. (אני לא הוספתי)
כ-60 זיתים ללא חרצנים
1 פרוסה של גבינה צהובה 'תנובה' חתוכה לחתיכות דקות בגודל חור הזית

לציפוי הכדורים:
ביצה טרופה עם כף שמן זית
מעט מלח גס
100 גר' שומשום קלוי על מחבת ללא שמן (ניתן לערבב ביחד עם שומשום שחור)

הוראות הכנה:
מכניסים לקערה או למעבד מזון את הקמח, השמנת, הגבינה, החמאה והתבלינים ולשים בחוזקה או מפעילים עד איחוד החומרים. הבצק יהיה מאוד דביק בשלב הזה, אך אל דאגה – לאחר קירור הוא יהיה נוח לעבודה.

עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות. בינתיים מכינים את הזיתים – מכניסים לכל חור זית – "מקל" גבינה צהובה בגודל החור.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל של חצי ביצה לערך, פותחים ומכניסים לתוכו זית ועוטפים בבצק (ייתכן מאוד שתהיו זקוקים למעט קמח נוסף לקימוח הידיים בשלבי הכידרורים). מגלגלים ביד לכדור קטן ומניחים בצד.
0
כשמסיימים להכין את כל הכדורים, מכניסים אחד אחר השני לטבילה בביצה הטרופה ובשומשום הקלוי וממשיכים לגלגל את הכדור על כף היד כדי להחדיר את השומשום לתוך הבצק. מניחים את כל הכדורים במרווח מה אחד מהשני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובשלב זה זורים מעל כל הכדורים שבתבנית מעט מלח גס (זהירות עם המלח, לא לזרות הרבה). אם יש צורך והמלח אינו נתפס על הכדורים, גלגלו בעדינות את הכדורים בתבנית כדי שהמלח יחדור קלות לתוכם.

את כל הכמות שיוצאת, אופים בשני מחזורים על 180 מעלות עד הזהבה.

הערות על המתכון:
ניתן להמיר את הגבינה בגבינה של 5% או 9% כמו כן את השמנת, לשמנת של 15%. אבל אתם יודעים איך זה? מה שמשמין, לרוב הוא גם יותר טעים או להיפך,מה שטעים – לרוב הוא גם יותר משמין.

במקום 'מקלות' של גבינה צהובה, ניתן להמיר לפרוסות דקות משיני שום, או ל'מקלות' של גמבה. אבל תתארו לכם את הגבינה הצהובה נמסה בפנים… איך אפשר לוותר?
אם לא רוצים למלא את הזיתים בחור שלהם בגבינה צהובה, ניתן לגרד 100 גר' גבינה צהובה ולערבב אותו ביחד עם חומרי הבצק. גם מצוין ופחות עבודה.

קחו את המתכון הזה ושנו אותו כרצונכם, אפשר לטבול אותו בפרג, בקוואקר, בגרעיני חמנייה, בשברי צנוברים, בזעתר ועוד… כיד הדמיון הטובה עליכם. אני השתמשתי בחצי מכמות הקמח הכללית – בקמח תופח. אך ניתן גם להשתמש רק בקמח רגיל (בתוספת מעט אבקת אפייה).











עוד כתבות שיעניינו אותך

הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
צפו בתיעודים

15 קני שיגור: ממצא מטריד מזרחית לקו הצהוב

קובי פינקלר
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
מוצ"ש חי

הצטרפו לשידור החי: אלחנן אלחדד בראיון והופעה באולפן

מנחם טוקר
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו