השף סטפן לייק מציג מתכון נפלא לשמיניות פרג וקינמון.
חומרים ל-15 יחידות לבצק: ½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')
- ½ שקית או ½ קובייה של שמרית שמרים טריים (25 גר')
- ½ שקית משפר אפיה (25 גר')
- 1/4 כוס סוכר (50 גר')
- ⅔ (160 מ"ל) חלב 2 ביצים (L)
- 100 גר' חמאה רכה
- 1 כפית מחוקה מלח
- לרידוד/קיפול: 100 גר' חמאה קרה.
עוד באתר:
למלית:
- קרם פרג מוכן או… 50 גר' חמאה רכה מאוד
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גר')
- 2 כפיות קינמון
- 100 גר' זירעוני פרג
לציפוי:
- ביצה טרופה עם כף חלב
הוראות הכנה:
- 1. שמים בקערת המערבל את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים עם וו לישה.
- מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ולשים 8 דקות
- מעבירים לקערה מקומחת
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות
- 2. קיפול הבצק: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
- מניחים על מחצית מהמלבן את החמאה,
- מקפלים את הבצק הריק על הבצק עם החמאה ומהדקים היטב.
- מרדדים שוב את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ
- מקפלים שליש מהבצק מצד ימין למרכז, שליש הבצק מצד שמאל למרכז ואז מקפלים לשניים.
- 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ
- מערבבים בקערית סוכר חום, קינמון, פרג והחמאה המומסת
- מורחים את המלית על מחצית הבצק לאורך ומקפלים לשניים.
- מהדקים היטב.
- 4. חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ בעזרת סכין חדה
- מפתלים כל רצועה לבורג וסוגרים לשמינייה
- מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
- 5. מחממים תנור לחום בינוני (180°C)
- מורחים את השמיניות בביצה טרופה וזורים מעל פרג
- אופים כ-20 דקות עד להשחמה.