
הגאון הרב אברהם יוסף, מגיש תוכנית ההלכה 'שמור וזכור' ב'קול חי', התראיין בתוכנית 'המוקד הציבורי' עם צבי טסלר והתייחס לסוגיית הכשרות והסימון "פרווה" על מוצרים העלולים לסכן אנשים עם אלרגיה לחלב.
הגר"א יוסף הדגיש את ההבחנה בין ההיבט ההלכתי להיבט הרפואי: "אני מאוד זהיר בכל עניין רפואי ולא להביע דעה – יש רופא שיכול לקבוע אם יש חשש פיקוח נפש או לא. אני מתמקד בעניין ההלכתי בלבד, בייחוד במראית העין."
לדבריו, בעיות של מראית העין קיימות כבר עשרות שנים, כמו במקרים של חלב סויה או חלב מגלוטן: "יישום מראית העין מוגדר כאשר אני חורג מההגדרות של רבותינו. אין לנו סמכות להוסיף גזרות מדעתנו."
עוד באתר:
בנוגע לשילוב בשר ודגים, הרב יוסף מסביר: "דג זה לא חלב, אך קיימת סכנת חמירתא סכנתא מאיסורא – אם בישלתי בטעות דגים עם בשר, אסור לי לאכול. לכן יש להקפיד על גבולות הלכתיים במקרה כזה."
בהקשר למוצרים חלופיים המכילים חלבון דומה לחלב רגיל, הרב מסכם: "הסכנה כאן היא רפואית – הארץ נמצאת במגרשה של משרד הבריאות. הרבנות אינה אחראית על הנושא הזה, אלא על ההיבט ההלכתי."
האזינו לראיון המלא עם הגר"א יוסף בתוכנית 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':