הרב יוחנן רייכמן, מומחה ומוסמך בניהול מערכות כשרות, יוצא בקביעה נחרצת, לפיה בכשרות לא מספיק ידע תורני או ידע הלכתי, בכשרות צריך גם ידע מקצועי, ניסיון ופרקטיקה, לחיות את השטח.
בפרק נוסף לגולשי 'אמס' מסדרת "בחותמו" פרי יצירתו הוא יוצא למסע קסום, מחכים, חווייתי ומהנה, בנבכי עולם הכשרות, ומקיף ידיעות אקטואליות מעשירות ומחכימות, פענוח סודות וגילויים מפעימים, בשילוב סיפורים מרתקים, חוויות אישיות ותיאורים חיים מהשטח על המתרחש מאחורי הקלעים.
מומחה הכשרות יוצא במסע המחשה של קביעה זו, תחילתו בסיור כשרות בקונדיטוריה עם קבוצת אברכים אשר למדו והשקיעו בחלק התורני הקשור לעולם הכשרות, וההבנה שלהם בין התיאוריה למעשי הוא כהבדל שמים וארץ.
עוד באתר:
לא פשוט בכלל: מכשולים חמורים בכשרות הסופגניה
ראו גוי שאפה סופגניות בתנור מוסדי, והזדעקו בישול עכו"ם! מה פספסו?
גוי שאפה סופגניות האם הגדרתו ההלכתית הוא אפיית גוי או בישול גוי? ומה ההבדל ההלכתי.
האם בקומביסטימר מספיק שהמשגיח מדליק את התנור בבוקר וגוי מבשל בו כל היום?
מדוע אי אפשר להפריש חלה מסופגניות מטוגנות ולפטור בזה סופגניות אפויות?
סופגניות שנפסלו משום איסור בישול גוי והגוי מתחנן שלא ישליכו זאת לפח, אלא שיאפשרו לו לקחתם לבית עבור ילדיו, לתת או לא לתת?
גולשי 'אמס' – צפו בפרק נוסף של 'בחותמו' מבית מומחה הכשרות הרב יוחנן רייכמן ובו תגלו שלא כל אדם המציג את עצמו מומחה לנושא הסבוך והמורכב, הוא אכן כזה.























