
תבשיל אורז ופירות יבשים לצד עוף מקסיקני
מצרכים:
- 2 כוסות אורז
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים קצוצים גס
- 4 שזיפים מיובשים
- 4 משמשים מיובשים
- 50 גרם חמוציות
- רבע כוס מים רותחים
- 6 גזרים חתוכים לרצועות דקות + כף סוכר
- רבע כוס יין אדום מתוק
עוד באתר:
לעוף
מצרכים:
- רבע כוס קטשופ מקסיקני של אוסם
- כף דבש
- שבבי צ'ילי (לא חובה)
- פלפל שחור
- מלח
- 2 כפות פירורית של אסם
- בצל חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
- את הפירות משרים ביין אדום כרבע שעה ומסננים.
- את האורז שוטפים ומבשלים עם כפית מלח במים רותחים 6 דקות ומסננים.
- בסיר שטוח שמים את השמן והבצל ומטגנים קלות
- לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים והגזר עם הסוכר ומאדים כ 20 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את האורז המסונן ואת המים הרותחים מכסים בנייר אפיה רטוב ומכסה
- מבשלים למשך חצי שעה. בודקים מידי פעם שיש מעט נוזלים.
- מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והפירורית ומורחים על העוף מכל צדדיו.
- מסדרים את הבצל בתבנית ומעליו העוף המתובל ומפזרים בנדיבות מהפירורית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
- הגשה: מסדרים בצלחת את האורז ומעליו את הגזר והפירות היבשים ולצידו את העוף האפוי.
בתאבון.