
אורז עם אפונה
- לקצוץ בצל
- לטגן אותו עם שמן וכורכום
- להוסיף אפונה קפואה
- ולתבל במלח, פלפל, אבקת מרק עוף
- לא לבשל הרבה זמן.
לשמור בצד
- לקצוץ שמיר כמה חבילות
- ולהוסיף לשמיר הקצוץ פלפל שחור
עוד באתר:
לשמור בצד
- מרתיחים סיר עם מים ומלח,
- לבשל את האורז חצי בישול
- ומסננים
לשמור בצד
- בתחתית הסיר מטגנים קצת שמן וקצת כורכום ומים
- ומזה שומרים כחצי מהכמות בצד
- ואז מניחים תפוחי אדמה פרוסים בתחתית הסיר עם השמן וכו'
- שופכים מעט האורז המסונן לסיר
- ובנוסף אפונה + שמיר +שמיר יבש (+כוסברה יבשה) ומערבבים בעדינות
- ממשיכים לשפוך כך בכמה נגלות עד שנגמר
- אח"כ מחוררים עד תחתית הסיר
- ומכסים את הסיר עם מגבת בתחתית המכסה
- שמים מעט על אש גבוהה ואח"כ על אש נמוכה
- לאחר כ-20 דק' + להוסיף את השמן השמור
- מאדים בסה"כ כ- 3/4 שעה עד שעה.