
תפוחים בקרם שמנת, פירות ופרורים פריכים
החומרים לפירורים
עוד באתר:
- 50 גר' אבקת סוכר
- 100גר' חמאה
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 חלמון
אופן ההכנה:
- לשים את כל החומרים לבצק אחיד
- מפוררים ואופים עד להשחמה
- לאחר קירור קל מפוררים שוב לפירורים קטנים בעזרת האצבעות.
לקרם
- 1/2 2 כוסות חלב
- 4 חלמונים
- 2 כפות קורנפלור
- 5 כפות סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה או ריץ
- 4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מרתיחים את החלב
- בקערה נוספת בוחשים את החלמונים הסוכר והקורנפלור
- כשהחלב רותח מוסיפים אותו לתערובת החלמונים ובוחשים בשנית
- מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים עד להסמכה
- מקררים היטב. מקציפים את השמנת מתוקה ומוסיפים לתערובת המבושלת הקרה.
לתפוחים מוקפצים
- 4 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות
- 50 גר' חמאה או מרגרינה
- 4 כפות סוכר
- 1 כף ליקר
- קורט קינמון
אופן ההכנה
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את התפוחים
- מפזרים מעל סוכר וקינמון ומקפיצים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים
- מצננים.
לרוטב פירות היער
- 1 כוס פירות יער או דובדבנים או תות
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות ליקר דובדבנים
- טוחנים את הפירות הקפואים עם הסוכר והליקר
להרכבה:
מרכיבים שכבות לפי הסדר הבא:
בתחתית הגביע מזלפים מהקרם עליו מוספים תפוחים מוקפצים, ומעליו לזלף שוב שכבת קרם, מעל הקרם לסדר שכבת פירות יער, ומעל לפזר שכבת פירורים. לקישוט אני הוספתי שוקולד לבן מקולף.
בהצלחה!