
מרכיבים:
4 כרעיים של עוף
3 גבעולי טימין מומלץ טרי
עוד באתר:
1 גבעול רוזמרין מומלץ טרי
4 פלפל בייבי חצוי
1 לימון קטן פרוס דק
1 לימון סחוט
קצת צ'ילי גרוס
קצת סילאן
שמן זית איכותי
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן שומשום יפני
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כוס מים רותחים
הכנה:
1 בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את העוף ומשמנים אותו בשמן זית בנדיבות יחד עם הבלסמי ומעסים היטב ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס
2 מוסיפים את הפלפלים וסוחטים לימון ומזלפים סילאן ואת השמן שומשום
3 מניחים את פרוסות הלימון יפה על העוף ואת הטימין והרוזמרין (אפשר לפזר יבש אם אין טרי)
4 מתבלים שוב במלח גס ופלפל גרוס ושמן זית ומוסיפים את המים הרותחים ומכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום מהודק
5 מכניסים לתנור בחום 200 מעלות טורבו ואופים שעה ומורידים את הכיסוי ומכניסים שוב לתנור לגריל חצי שעה
מגישים חם!
לכבוד שבת קודש!