
המתכון הזוכה במקום השלישי במשימת הבריאות.
מאת: דבורי מרטון
השימוש הבריאותי במתכון הינו מגוון ירקות חיים בתוספת מוצרי חלב באחוזי שומן נמוכים, בתוספת קמח כוסמין ושיבולת שועל.
מצוין כארוחת בוקר מזינה או כארוחת ערב קלילה.
עוד באתר:
(6-8 מנות)
המצרכים לבצק הקרוטונים:
50 גר' חמאה
50 גר' שמן קנולה
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 שיני שום כתוש
180 גר' קמח כוסמין (כוס ו 3/4)
50 גר' קוואקר (חצי כוס)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למסה אחת, שוטחים על תבנית בינונית ואופים בחום 200 מעלות 15 דקות.
חותכים חצי מהמאפה לקוביות קטנות ואופים עוד 2 דקות.
את מחצית המאפה השני מפוררים.
המצרכים למצע הירקות:
6 עלי חסה
6 עלי כרוב
גזר קטן
מלפפון
6-7 עגבניות שרי
חופן גרעיני דלעת לא קלויים
המצרכים לכדורי הגבינה:
1 גבינה תנובה 3%
1 קוטג' תנובה 5%
3 כפות פירורי המאפה
1/2 כוס קוואקר (מפחיות השימורים)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מכינים בקערית נפרדת את יתר הפירורים של המאפה ומוסיפים 3 כפות שומשום לבן ושחור / כפית קצח, ו3-4 גבעולי שמיר קצוצים דק.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים של כדורי הגבינה ומשהים במקרר כשעה. יוצרים כדורים בידיים רטובות מגלגלים בקערית הפירורים. מגישים על מצע הירקות.
ניתן להוסיף מתבל חלבי שום שמיר
המצרכים:
2 גביעי לבן
2 שיני שום כתוש
2 ענפי שמיר קצוץ דק
כפית שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם