
מרכיבים
לכדורי גבינה:
750 גרם גבינה "טוב טעם"
10 כפות סולת
6 ביצים m
קצת מלח
לכדורי פסטו
צרור עלי בזיליקום
חופן שקדים
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
עוד באתר:
לכדורי עגבניות
5 עגבניות שרי מיובשות
קצת מלח
לכדורי זיתים
2 כפות שטחות זיתי קלמטה טחונים
לציפוי:
50 גרם חמאה
כוס וחצי פירורי לחם
קצת מלח
קצת סוכר
קצת פלפל שחור גרוס
הכנה:
מכינים תחילה את הציפוי:
1 מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את פירורי הלחם ומתבלים במלח וסוכר ופלפל
הכנת הכדורי גבינה בטעמים:
1 בקערה מערבבים היטב את מרכיבי הגבינה לעיסה חלקה ומעבירים באופן שווה לשלוש קערות קטנות
2 טוחנים את הבזיליקום עם השקדים ומזלפים מעט שמן זית לעיסה משחתית ומתבלים ומערבבים בקערה בחלק אחד של עיסת הגבינה.
3 משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים כ10 דקות וטוחנים ומתבלים במעט מלח ומערבבים עם העיסה השניה
ובעיסה השלישית מערבבים את הזיתים הטחונים
4 ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה
5 בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור בגודל של פלאפל ומבשלים במים רותחים על להבה גדולה באש בינונית וכשהכדור צף סימן שהוא מבושל ומחכים עוד 2 דקות ומוציאים אל המחבת עם הפירורי לחם ומצפים היטב
את הכדורים ושומרים בקירור ומחממים כמה דקות לפני ההגשה
חג שבועות שמח!