
הקור בחוץ ממש מקפיא, טיפות הגשם נוקשות על החלון, ואנחנו יושבים בבית לצד צלחת מרק חמה.
הנה מתכון מדהים. הוא מחמם, בריא, פשוט, קל, בטעם של בית, וגם תחליף בריאותי לאבקת מרק עוף…
חומרים
עוד באתר:
למרק:
- עצמות, גרונות, שוק או כנף הודו
- 1/2 חבילת שמיר או פטרוזליה
- 1/2 חבילת סלרי
- 1/2 שורש סלרי או פטרוזליה
- 2 גזר
- קוביית דלעת או דלורית
- 2 בצל גדול
- 2 קישוא
- לפת/קולרבי/שומר
- 1 כף מלח
לקניידלך:
- 2 כוסות קמח מצה
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1 בצל מגורר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- מרפדים סיר גדול בחצי מכמות הפטרוזיליה, חצי מכמות השמיר ו-4 גבעולים של סלרי
- מסדרים מעל העלים את העוף או ההודו
- יוצקים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים בסיר סגור עד לרתיחה חזקה (בערך 15 דקות)
- מוציאים בכף גדולה את הקצף שצף על פני המים
- עוף להרתיח כ-15 דקות, הודו – כשעה עד שעתיים (תלוי בגודל הנתח) לאחר הריכוך מוציאים את העלים.
- מוסיפים את כל שאר החומרים (אם רוצים לאכול אחר כך את הירקות יש לחתוך לקוביות קטנות),
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה – עד שהירקות מתרככים.
להכנת הקניידלך:
- מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר למשך חצי שעה,
- להכנת קניידלך אווריריים במיוחד: מכניסים את הבצל הביצים וחצי צרור פטרוזליה למעבד מזון או בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים ביד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה
- משהים כ-20 דקות ויוצרים כדורים.
- לאחר רבע שעה מזמן הוספת הירקות יוצרים עיגולים ומכניסים למרק המבעבע
- מזמן הכנסת הקניידלך יש לבשל עוד כ-10 דקות, על להבה בינונית.
- להשבחת טעם המרק כאשר מכבים את האש מוסיפים את החצי הנותר של הפטרוזיליה והשמיר, מכסים את הסיר וממתינים כ-10 דקות עד להגשה.
- ניתן לסנן את המרק ולשמור במגש קוביות קרח ולהשתמש במקום אבקת מרק עוף לתבשילים שונים
- נשמר בהקפאה